Olay geçtiğimiz hafta Çankaya ilçesine bağlı Dikmen Caddesi Nakış Sokak'ta meydana geldi. Geçtiğimiz yıl M.A.'yı gasp eden 7 şüphelinin arasında yer alan Ş.D. 6 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildi. Bir yıl boyunca M.A.'yı gasp etmeyi kafasına takan Ş.D. cezaevinden arkadaşı olan E.K.'yı buldu. E.K.'ya, "Elimde güzel bir iş var, birlikte yapalım. Bu adamda en az 1 milyon lira para var, bunu almamız lazım. Benimle var mısın?" dedi. E.K. önce teklifi reddetti. Ş.D. bir ay boyunca belirli aralıklarla E.K.'ya M.A.'yı gasp etme teklifini yineledi. Bunun üzerine E.K. bir ay sonra Ş.D.'nin teklifini kabul etti. Ş.D. ile E.K. arasındaki konuşmaları duyan E.K.'nın yeğeni G.K. ise iki şüphelinin gasp eylemi için, "Ben de varım" dedi. Bunun üzerine harekete geçen şüpheliler önce keşif eylemlerine başladı.

"Dikkat çekmemek için keşiflerde toplu taşıma araçları kullanmışlar

Geçtiğimiz yıl M.A.'yı gasp etmeye çalışan gasp şüphelileri arasında yer alan Ş.D., E.K. ile G.K.'ye M.A.'nın kaldığı evden gün içerisinde kullandığı güzergaha kadar bütün bilgileri verdi. Amca E.K. ile yeğeni G.K. ise önce 2 kez otomobille bölgede keşif yaptı. Ardından dikkat çekmemek için 2 şüpheli toplu taşıma araçlarını kullanmaya başladı. Şüpheliler 10 gün boyunca bölgede keşif yaparken, olaydan bir gün önce demir su borusunu M.A.'nın kaldığı adresin yanında bulunan boş araziye bıraktı.

Pusuya yattılar

Olayın bir numaralı şüphelisi Ş.D., olayın yaşandığı bölgenin yakın çevresinde bulunan otobüs durağında beklerken, G.K. ise bölgede gözcülük yaptı. Akşam saatlerinde eve dönüş hazırlığında olan M.A. apartmana girdiği sırada boş araziden demir su borusunu alan E.K. ise boruyu 58 yaşındaki adamın kafasına vurdu. Daha sonrasında 3 kişi demir sopa ve yumruklarla M.A.'yı adeta hastanelik ederek elindeki çantayı aldı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan M.A.'nın durumunun kritik olduğu ve yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi. 

600 kamera incelendi

Yaşanan gasp olayının ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Bürosu'nca özel ekip kuruldu.  Polis ekiplerince bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarda yaklaşık 600 kameradan 250 saatlik görüntü incelendi.  Şüphelilerin kullanabileceği adres ve güzergahlarda tek tek inceleme yapan ekipler 3 şüpheliyi de birbirine yakın aralıklarla, yaşanan kovalamacalar sonucu yakalayarak gözaltına aldı. 

Paradan bir kişinin payına düşen 200 bin lira bulundu

Şüphelilerin olayın ardından aralarında paraları 3'e bölerek paylaştırdıkları öğrenildi. E.K.'nın payına düşen 200 bin lira parayı saklaması için yeğenine verdiği tespit edilirken, polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu gasp edilen paraya el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ş.D.,E.K. ve .G.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.