Mehmet Topuz, Semih, Carlos, Alex ve son olarak Deniz... Ortak özellikleri adale sakatlığı yaşamaları. Sakatlıklar üst üste gelince, bunun aşırı yüklenmeden olduğu iddiaları ortalığı kapladı. Biz de Daum"un Fenerbahçe"deki ilk sezonuna 2003/04"e baktık. 2 ay boyunca burnu, elmacık kemiği kırılan olmuş ama tek bir adale sakatlığı yaşanmamış. Yani teknik ekip aynı, idman düzeni aynı ama o dönemde tek bir sakatlık yok. Şimdi neden çok sakatlık olabileceğini, Beşiktaş"ta Daum ile birlikte çalışmış Cerrahpaşa Tıp Fakültesi"nden Doç. Dr. Gökhan Metin"e sorduk. İşte Metin"in söyledikleri: “Adale sakatlığı birçok nedene bağlı. Birincisi içsel, yani futbolcu organizasması kaynaklı. Hastalık olup olmaması önemli. Görünür bir rahatsızlığı yoktur ama virüs olabilir.

"Uygunsuz idman yaptırmazlar"
Egzersiz ve spor, vücut direncini azaltan, yoran aktiviteler olduğu için görünür hale gelir. Grip olduğunuzda bütün adaleleriniz ağrımaz mı? İkincisi çevresel etkenler; idmanın oyuncuya uygunluğu, saha-iklim koşulları, önceden sakatlığın olup olmaması, sporcunun giydiği ayakkabı, şort veya formanın uygunluğu. İdman öncesinde düzenli hazırlanıp, gerdirme egzersizlerinin yapılıp yapılmaması. Bireysel hazırlık yapılması çok önemlidir... Koch işine hakim birisi. Onun idman tekniklerinde hata yapabileceğini düşünmüyorum. Daum ve ekibi, sporcuların geçen sezonki kondisyon düzeyleri hakkında ciddi bilgi sahibidir. Çünkü Laktat testlerini yaptırdılar. Yani böyle bir ekibin uygunsuz idman yaptıracağına ihtimal vermiyorum.”

Daum"un canı sıkkın
Dün öğleden sonra İstanbul"a dönen Fenerbahçe, Diyarbakır hazırlıklarına başlarken, üst üste yaşanan adale sakatlıkları nedeniyle Daum"un canının çok sıkkın olması dikkat çekti. Öyle ki, ilk kez bir karşılaşmadan sonra maçın adamı seçilmedi. İdmana sakat Alex, Deivid, Deniz ve Mehmet Topuz katılmadı. Deniz MR çektirirken, Topuz da kontrolden geçti. Alex"in bugün takımla idmana çıkması bekleniyor.