KAYSERİ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli, ’Çocuk evlerine bakıcı baba aranıyor’ açıklamalarının duyulması üzerine telefonlarının kilitlendiğini söyledi. Ancak arayan bazı kişilerin konuyu istismar ettiğini belirten Karadeli, tepki gösterdi.

Yuvalarda kalan kimsesiz çocukların, kendilerini aile ortamında hissederek büyümelerinin amaçlandığı ’çocuk evleri’ projesine yönelik çalışmalar çerçevesinde, Çocuk Gelişimi Mezunu ya da Halk Eğitim Merkezleri’nden konuyla ilgili eğitim almış 3 bakıcı baba görevlendirmeyi planladıkları belirten Karadeli, yaptıkları basın açıklamasının bazı çevrelerce istismar edildiğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün kimsesiz çocuklara hizmet eden hassas bir kurum olduğunu dile getiren Karadeli şöyle dedi:

"Biz asgari ücretin yüzde 30 fazlası ücret ile çalıştırılacak, alanında uzman 3 bakıcı baba aradığımızı duyurmak istedik. Ne yazık ki, bu yöndeki duyurumuzun ardından kurum adeta telefon yağmuruna tutuldu. Telefonlarımız kilitlendi. Hatta bazı arayan şahıslar, ’mafya babası mı arıyorsunuz?’ diye alay etti. Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Toplumda önemli bir görevi yerine getirmeye çalışan kurumumuzu boş yere meşgul etmesinler ve istismara yol açacak söylem ve davranışlar içerisinde bulunmasınlar."

habera.com