TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı "Fransa Meclisine sunulan ve 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifine ilişkin, "Fransa’nın bu yasayı onaylaması halinde bu iş Fransız mallarının boykotuna kadar gider" dedi.
 
Yardımcı yaptığı yazılı açıklamada, Fransa Parlamentosunun bu tasarının onaylanması halinde Türkiye ile Fransa arasındaki ticari ilişkiler zor duruma gireceğini belirtti.
 
Böyle bir yasa tasarısının Fransız Meclisinde geçmesinin iki ülke ilişkilerini derinden etkileyeceğini belirten Yardımcı, şunları kaydetti: "Bu yasa tasarısı onaylanırsa Türk- Fransız ilişkileri sadece siyasi ve ekonomik boyutları ile değil, tüm bilimsel, sosyal, kültürel ve insani boyutları ile etkilenecektir. Fransa’nın bu yasayı onaylaması halinde Türk insanının buna refleks vermesi beklenecek bir şey olmalıdır. Bence Bu iş Fransız mallarının boykotuna kadar gider. Bunun için Türkiye’de Fransız malları satan iş dünyasının üzerine de önemli görevler düşmektedir. Firmalar boykot halinde yaşayacakları ekonomik sıkıntıları iyi düşünmelidir. Yasa onaylanırsa boykot başlar. Türkiye’de iş yapan Fransız firmaların temsilcileri bu konuda refleks geliştirmeleri gerekmektedir."