Kanaltürk'ün eski sahibi Tuncay Özkan'ın, kanalı Akın İpek Grubu'na satışı ardından kurduğu platform üyeleri tarafından ağır eleştirilere muhatap olmuş. Bu da Ergenekon kapsamında yapılan dinlemelere takıldı.

Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde, Ergenekoncu Tuncay Özkan'ın, geçtiğimiz sene Mayıs ayında CHP'nin para aktardığı iddialarıyla gündeme gelen Kanaltürk'ü Akın İpek Grubu'na satışının ardından geçirdiği zor günleri arkadaşlarına anlattığı telefon kayıtları yer aldı.

Her gören küfür ediyor

Tuncay Özkan, Kanaltürk'ü satışının ardından sıfırlandığını ifade ettiği telefon konuşmasında, kurduğu platform üyeleri ve laik kesim gözünde bittiğini ve her görenin yüzüne küfür ettiğini söylüyor.

Boşver Başbakan'ı bu iş beni sıfırladı

Tuncay Özkan'ın, yakınlarına Güneydoğu'da askerlik yaptırmamak için çabalarken dinlemeye takılan emekli Albay Tanju Güvendiren ile konuşmasında geçen ilginç diyaloglar şöyle:

Tanju Güvendiren: Efendim.

Ahmet Tuncay Özkan: Alo.

T.G: Sayın Başbakan.

A.T.Ö: Ya boşver Başbakanı ya beni sıfırladı bu iş ya.

T.G: Hı.

A.T.Ö: Bu iş beni sıfırladı.

T.G: Bitti mi?

A.T.Ö: Bitirdi bu iş beni ya her yere gidiyorum insanlar hiç, küfür ediyorlar sadece.

T.G: Sana mı?

A.T.Ö: Evet evet.

T.G: Sen ... sattın kendini satmadın ki.

A.T.Ö: Öyle bir şey yok, o bizim tesellimiz, halk öyle algılamıyor.

T.G: Halk, ne yapacaksın?

A.T.Ö: Halk meleğin söylediği gibi algılıyor "Fetullah'a sattın, sen hainsin' diyorlar

T.G: O zaman bırak bu işi.

A.T.Ö: Neyi bırakayım?

T.G: Siyaset işini bırak.

A.T.Ö: Gö..me girenle kalayım oldu mu, sokakta şerefsiz bir adam olayım.

T.G: Hayır diyorsun ki halk böyle algılıyor halkın algılamasını ..tir et yani ne alakası var yani.

A.T.Ö: Yok beni bir şeyler yapmam lazım abi.

T.G: Mesela?

A.T.Ö: Hemen bir televizyon yayınına çıkmam lazım hemen.

T.G: Çık tabi nerden çıkacaksın şimdi.

TANJU GÜVENDİREN KİMDİR?

Tuncay Özkan'ın telefonda konuştuğu isim Tanju Güvendiren 28 Şubat`ın ünlü hakimi.. Eski DGM Hakimi, `Kudüs Gecesi`ni düzenleyen Refah Partili Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve 9 kişiyi tutuklayarak cezaevine göndermişti. Kapatılan Devlet Güvenlik Mahkemeleri(DGM)`nde askerî üye sıfatıyla görev yapan Güvendiren, ilginç kimliğiyle dikkat çekiyor. Güvendiren, MİT`in suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada eski Emniyet İstihbarat Başkanı Hanefi Avcı`yı tutuklayan hâkimdi. Avcı, 2 Şubat 1997 tarihinde TBMM Susurluk Komisyonu`nda yaptığı şok açıklamalarda Emniyet, MİT ve Jandarma içinde mafyayla çıkar ilişkilerine giren grupların bulunduğunu, bu grupların yargısız infazlardan sorumlu olduklarını söylemişti. Güvendiren, Tansu Çiller`in DYP genel başkanı olduğu 2002 seçimlerinde Balıkesir`den milletvekili adayı da olmuştu. (Ensonhaber)