İngiltere Yüksek Mahkemesi, Galaxy Tab 10.1 tablet bilgisayarının, 'iPad kadar havalı görünmediğini' belirterek, çalıntı olamayacağına karar verdi.

Yüksek Mahkeme Yargıcı Colin Birss, verdiği kararda, “Galaxy Tab 10.1’in Apple’ın iPad’i kadar ‘havalı’ olmadığını ve tüketicilerin alışveriş yaparken iki ürünü birbirleriyle karıştıramayacağını belirtti.

Apple iPad ve Samsung Galaxy, dokumatik tablet bilgisayar piyasasının en güçlü iki ürünü konumunda. Yargıç Birss, kararında iki tablet bilgisayarın tasarımlarına ait detaylar vererek, rakip ürünlerin arasındaki farklılıklara dikkat çekti:

“İki ürün birbirine çok benziyor ancak Samsung’un hatları daha ince... Samsung’un tablet serisinde, Apple’da olduğu gibi abartısız ve fazlasıyla basit tasarım söz konusu değil... Apple kadar havalı değiller. Ürünlerin tüketici gözünde oluşturduğu genel etki birbirinden farklı.”

PATENT KAVGASINDAN BIKMADILAR

Apple, geçtiğimiz yıl Galaxy Tab 10.1’in satışını Almanya’daki bir mahkemede aldığı kararla yasaklamış, aynı kararı Avustralya’da da aldırmıştı. Her iki karar daha sonra bozulmuştu.

Apple, geçtiğimiz hafta içinde aldırdığı iki kararla, Galaxy Nexus akıllı telefonu ve Galaxy Tab 10.1’in satışını yasaklatmıştı. Nexus için verilen karar, Cuma günü 30 Temmuz’a kadar ertelendi.

Samsung’un yanı sıra HTC, Google, Motorola ile birçok patent ve telif hakkı kavgası veren Apple, son günlerde aldığı kararlarla sarsıldı. HTC telefonlarının ABD’de satışını engelleyemeyen Apple, bu amacına İngiltere’de de ulaşamadı.

Çip ve ekran tedarikinde Samsung’un en büyük müşterilerinden biri olan Apple, aynı zamanda en büyük rakibi olan Güney Koreli elektronik üreticisi deviyle 10 kıtada kavga etmeye devam ediyor.

Ntvmsnbc