Bir berdel vahşeti daha; Kız çocuklarından biri 11 yaşında, diğeri 12... Evlendirilecekleri adamlar ise 47 ve 27... Berdel evliliği son anda haber alındı da kızlar bu kez kurtarıldı.
Konuyla ilgili Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bulanık ilçesine bağlı Elmakaya beldesinde küçük yaşta kız çocuklarının evlendirileceği ihbarını alan jandarma ekipleri, araştırma başlattı.

ÇOCUKLAR DEĞİŞ TOKUŞ EDİLECEKLERDİ Elmakaya beldesinde ikamet eden N.A. (41) isimli şahsın M.A. (11) isimli kızını ilçeye bağlı Kırkgöze köyünde ikamet eden M.G. (27) isimli şahısla evlendirmek istediği ve karşılığında da M.G.'nin 12 yaşındaki kız kardeşi R.G.'yi kendisine eş almak üzere düğün yaptıkları belirtildi.

KIZLAR YUVAYA VERİLDİ Açıklamada, "Jandarma devriyesi tarafından olayın ayrıntıları adli makamlara bildirilerek alınan talimatla N.A., B.A., M.G. ve anne F.G. ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmış, çocuklar M.A. ve R.G. Muş 80'inci Yıl Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir" denildi. -DHA