Google 'nin gözlüklerini taktığınızda ihtiyaç duyacağınız herşey gözünüzün önünde olacak.Bundan sonra yol sorma ve adres arama tarih olacak.Yürürken maillerini okuyup sevdiklerinizle chat yapabileceksiniz. Metronun kalkış saatinden uçak bileti alımına kadar pek çok işi gözünüzün önünde halletme imkanınız olacak.

Şimdiler de ise Google laboratuarlarında bu gözlüklerin geliştirildiğine dair net bilgiler ve görüntüler çıkmaya başladı. Şimdilik testlerinin yapıldığı söylenen Google Gözlük ile çekilen videoda bir gün içerisinde yapılabilecekler kısaca özetlenmiş olarak karşımıza çıkıyor.Prototip versiyonda bilgi akışı şeffaf camlara yansıtılmış durumda, üzerinde bir mikrofon ve kamera da bulunan gözlük ile sesli arama yaparak görüşmelerinizi ekran üzerinden takip ediyorsunuz. Ayrıca Google Search özelliğini sesli olarak kullanan gözlük ile her türlü bilgiye anında ekranınızda görebiliyorsunuz. Navigasyon özelliğini kullanarak ekran üzerinden yönlendirmeler ile yönünüzü tayin edebiliyorsunuz. Google 'ın kapalı mekan yönlendirme sisteminin de kullanıldığı gözlük Google ofislerinin şimdiki eğlencesi olarak görünüyor.

Google 'ın uzun süredir söylentilere konu olan arttırılmış gerçeklik gözlüğü projesi resmileşti. Bugün akıllı telefon kullanmadan bu popüler cihazın fonksiyonlarına sahip olmamızı sağlayacak Project Glass 'ın Google+ sayfası yayınlandı.Arama motoru devinin gizli laboratuvarlarda sürdürdüğü uzun vadeli Google X projesinin ürünü olan bu özel gözlük, Google hizmetleriyle destekleniyor. Hava durumu, yol durumu, yol tarifi, Google+ sosyal ağıyla bütünleşme, görüntülü sohbet, mesaj alıp-gönderme ve fotoğraf, video kaydı yapabilme yetileri bulunan gözlüğün geliştirici takımının başını Google kurucularından Sergey Brin çekiyor.

Muhtemel tasarımların görüntülerini paylaşan Google 'ın bu projede konsept safhasını geride bıraktığı tahmin ediliyor. The New York Times 'dan Nick Bilton 'a göre; gözlük 2012 yılı sonunda 250 – 600 Dolar fiyat etiketiyle satışa sunulabilirmiş. Fakat Wired sitesi, projenin yıl sonunda halka sunulmasının kesinlikle mümkün olmadığını bildiriyor.Yıllardır filmlerde izlediğimiz giyilebilir bilgisayar hayalleri Google sayesinde gerçekleşmeye her zamankinden çok daha yakın. Projeye oldukça tanıdık olan Google personelleri testlere başladı bile.

Satışa sunulması belki aylar belki de yıllar sürecek bu proje, sürücüsüz aracın ardından Google X 'in ikinci ürünü olacak. Bakalım teknolojinin bizler için çalışmasını sağlayacak Google X ilerleyen dönemlerde hayatımıza ne gibi yenilikler katacak.