Suriye’nin Humus kentinde dün gerçekleşen bombardımanı görüntüleyen aktivist Rami al-Sayed ve 3 arkadaşı, Esed’e bağlı askeri güçlerin topçu ateşinde can verdi. Aktivistin hayatını kaybetmeden önce çektiği son görüntüler ortaya çıktı.

26 yaşındaki Rami al-Sayed, cep telefonu ve web kamerasından canlı yayın yapılmasına olanak sağlayan Bambuser adlı internet sitesini kullanarak Humus’ta yaşananları dünyaya göstermesiyle tanınıyordu. Ancak Rami al-Sayed, dün Humus’un Baba Amr bölgesindeki son çatışma görüntülerini çektikten birkaç saat sonra bir topçu ateşinde ağır yaralandı, beraberindeki 3 arkadaşı ise yaşamını yitirdi. Hastaneye kaldırılan aktivist, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Rami al-Sayed, 18 aylık Meryem isimli bir kız bebeğinin babasıydı.

Aktivistin tekbir getirerek ve dua ederek çektiği son görüntülerde, silah sesleri, kentin her yerinden yükselen dumanlar, bir binanın vurulması ve yakınına bir top düşmesi yer alıyor.

Kardeşinin çektiği başka bir görüntüde ise, Rami al-Sayed’in hastanedeki cansız bedeni görülüyor. Cesedin başındaki doktor Muhammed al-Muhammed, “Rami öldürüldü, çünkü Baba Amr’dan gerçek görüntüler yayınlıyordu. O öldürüldü çünkü o gerçeği kaydediyordu” açıklamasını yapıyor.

Amerikan NPR kanalı, Rami al-Sayed’in aktivist kuzeni Basil al-Sayed’in de Aralık ayında Humus’ta öldürüldüğünü bildirdi.