Geçtiğimiz hafta YouTube üzerinden paylaşılan bir kaza görüntüsü, Koreli otomotiv devi Hyundai'yi açıklama yapmak zorunda bıraktı.

Video görüntüleri, trafik ışıklarında bekleyen yaşlı çiftin araçlarının içindeki kameradan alınmış.
Yaşlı çift ışığın yeşile dönmesini beklerken, araç bir anda ok gibi olduğu yerden fırlıyor ve hız kazanarak ilerlemeye başlıyor.

Yaşlı sürücü aracın kontrolünü zorla sağlasa da, kaza yapmamak için ters yöne girmek, araçlar arasında ani manevralar yapmak zorunda kalıyor.

Bir sonraki trafik ışıklarına gelindiğindeyse, Hyundai Sonata'nın artık kaçacak bir yeri kalmıyor ve 130 kilometre süratle ışıkta durmakta olan jipe arkadan çarpıyor. Görüntüler yaşlı çiftin acı içindeki sesleriyle sona eriyor.

Soyadlarının Kwon olduğu belirtilen yaşlı çiftin aracındaki "kara kutu" kameradan alınan görüntüler, oğulları tarafından bir forumda internete sunuluyor.

Kwon çiftinin oğulları, polisin ve Hyundai'nin bu konuyla ilgilenmemesini öne sürerek görüntüleri internete yüklediğini, ancak buradan alınan görüntülerin başkaları tarafından YouTube'a gönderildiğini söylüyor.
Videonun 300 binin üzerinde izlenmesinin ardından, Kore Ulaşım Bakanlığı konunun incelendiğini açıklarken, Hyundai de, kaza yapan Hyundai Sonata'nın yetkililerce incelendiğini, araştırma sürecinin ne zaman tamamlanacağının belli olmadığını açıkladı.

Japon otomotiv devi Toyota da 2009 yılında benzer bir araç arızası nedeniyle dünya genelinde ciddi sıkıntı yaşamış, çok miktarda aracını geri çağırmak zorunda kalmıştı.
Kore'de Sohn Young-sam adlı bakanlık yetkilisi, 2003 - 2011 yılları arasında, video görüntülerindekine benzer 80 istemsiz hızlanma olayının incelendiğini açıkladı.
Ancak 2006 yılından bu yana bu konuda binin üzerinde şikayetin bildirildiği iddia ediliyor.