Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandıran ASKİ Spor Güreş Takımı'nın sporcusu Rıza Kayaalp, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından 5. kez ev ile ödüllendirildi. Gökçek, şampion Kayaalp'e 'Bu gidişle sana bir apartman vereceğim' dedi.
 
Antrenörü Mehmet Akif Pirim tarafından 2012 Londra Olimpiyatları'na kadar otomobil alması ve evlenmesi yasaklanan milli güreşçi, gençler ve büyüklerde elde ettiği şampiyonluk ve dereceleri nedeniyle, ev sahibi olmanın sevincini bu yıl beşinci kez yaşadı.
 
Rıza Kayaalp yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, 2009 yılındaki bir canlı yayında kendisine, “Rıza, yaşın çok genç. Bundan sonra da büyük şampiyonluklar alacağından eminim. Bu gidişle bir apartman vereceğim” dediğini hatırlatarak, “Gerçekten de başkanın dediği gibi oluyor. Her yıl bir altın madalya kazanıyorum. Herhalde artık apartman yetmeyecek” diyerek esprili gönderme yaptı.
 
"SİZ YENİ İNŞAATLARA BAŞLAYIN"
 
Kayaalp, Türkiye'ye her yıl altın madalya getirdiğini ifade ederek, şunları söyledi:
 
“İnşallah bundan sonra da kaza bela olmazsa böyle devam edeceğim. Önümüzdeki 10 yıl içinde her sene Avrupa ve dünya şampiyonalarında derece yapmak istiyorum. Başkanım güreşe büyük destek veriyor. Önemli olan bizlerin bu desteği boşa çıkarmaması. Biz de elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Öncelikli hedefimiz altın madalya getirmek. Altın alamazsak da gümüş, bronz madalya getiriyoruz. Bu sene altın getirdik. İnşallah bundan sonra da altın madalyalara devam ederim. Başkanım da inşallah yeni apartmanlar yapar ve bizlere hediye eder.”
 
Yaşının çok genç olduğunu ve 10 yıllık hedefleri arasında yeni Avrupa ve dünya şampiyonluklarının yanı sıra olimpiyat şampiyonluğunun da bulunduğunu dile getiren Kayaalp, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e mesaj göndererek, “Başkanım, siz yeni inşaatlara başlayın. Galiba yapılan daireler yetmeyecek” diye konuştu.
 
vatan