Bu gece Kadir Gecesi. Bardakoğlu, Kur'an'ın indirildiği bu mübarek günde Kur'an'ı hayatımızdaki yerini kavrayarak okumayı tavsiye ediyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Kadir Gecesi'ni gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolu, Kur'an'ı lafzıyla okumanın ve dinlemenin yanında, yaptığı çağrıyı anlamaktan, üzerinde derin bir şekilde düşünmekten ve mana ikliminde yol alarak hayatımızda onu rehber edinmekten geçer" dedi. Bardakoğlu, bugün kutlanacak Kur'an-ı Kerim'in Hz. Muhammed'e indirilmeye başlandığı gün olan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Mesajında, Ramazan ayının rahmet ve bereket mevsimi olduğunu belirten Bardakoğlu, oruç ibadetinin ise ferdi hayatta dindarlığın, sosyal hayatta dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasına vesile olduğunu, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındırdığını, ilahi af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıdığını, şükran hislerini canlandırarak yoksulların, çaresizlerin halinden anlama şuuru verdiğini ve sabır denilen yüksek ahlaki meziyeti geliştirdiğini ifade etti. Kadir Gecesi'nin önemi üzerine Bardakoğlu şunları söyledi: "Kadir Gecesi, kadrü kıymet bilme, Rabbimizin bizlere sunduğu sayısız nimetlerin farkında olma zamanıdır."


Kur'an ne diyor anlayın

Kadir Gecesi'ni gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolunun, Kur'an'ı lafzıyla okumanın ve dinlemenin yanında, yaptığı çağrıyı anlamak olduğunu söyleyen Bardakoğlu şunları söyledi: "Kur'an yaratılış hakkında hakikat bilgisinin hem de İslam Medeniyeti'nin temelini teşkil etmiş, insanlığın yolunu aydınlatmış, fert ve toplum hayatındaki temel ahlaki ve sosyal problemlerin hak ve adalet ekseninde çözülmesine ışık tutacak, insanları geleceğe hazırlayacak ilahi ölçüleri getirmiş ilahi bir kitaptır. Böyle olduğu için de Kur'an'ı anlamaya ve onun getirdiği güzellikleri yaşamaya çalışan her insan, her gecesini Kadir Gecesi gibi değerlenme imkanı elde edebilir."