Ankara Üniversitesi Rasathanesi, bu akşam  başkentlilere ''Ejderha Gök Taşı Yağmurları''nı izlettirmek için özel bir  etkinlik düzenledi.  
 
AA muhabirinin Rasathane yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ankara  Üniversitesi Gözlemevi her ay gerçekleştirdiği halk günü etkinliklerinden birini,  bu akşam gerçekleştirecek. Bu akşamki, etkinlik tüm dünyada kutlanacak Uluslararası Ay Gözlem Gecesi  etkinliğini ve 7-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Ejderha Gök Taşı Yağmuru  gözlemini de içerecek.      
 
 
 Uluslararası Ay Gözlem Gecesi, Ay yüzeyinin 50 kilometre yukarısında  dolanan ve eşi benzeri olmayan fotoğraflar çeken LRO uydusunun verilerini ve  bilimin eğlenceli yüzünü halka ulaştırmak için düzenleniyor. Bu kapsamda 8 Ekim  gecesinde tüm dünyada gözlemevleri ve astronomi toplulukları tarafından yüzlerce  gözlem gecesi, festival ve parti düzenleniyor.''Ejderha Gök Taşı Yağmuru'' kapsamında ise gökyüzünün açık olması  durumunda saatte yaklaşık bin gök taşı (akanyıldız) izlenebilecek. Bu gök  olayının gözlenmesi için en elverişli yerler Doğu Avrupa bölgesi, Türkiye ve  Mısır olacak.      
 
 Akşam saat 19.30'da başlayacak olan etkinlikte, Gözlemevi Müdürü Doç. Dr.  Birol Gürol tarafından bir sunum yapılacak. Katılımcılar, gök bilim hakkında  merak ettiklerini öğrenme, etkinlik sırasında gözlenecek olaylar ve gök cisimleri  hakkında bilgi alma ve güncel gök bilim haberlerini dinleme fırsatını  yakalayacaklar. Sunumun ardından açık havada belgesel gösterimi ve uzmanlar eşliğinde  gökyüzü tanıtımı yapılacak. Katılımcılar teleskoplarla ilginç görüntüler sunan  kraterleri, dağları ve ovalarıyla Ay'ı gözleyecekler. Ay'ın güneydeki en ilgi  çekici yüzey şekillerinden biri olan 85 kilometre çapında ve yaklaşık 4 kilometre  derinliğindeki Tycho krateri bunlardan bir tanesi.       
 
Etkinlikte teleskoplarla Ay gözleminin yanı sıra Jüpiter gezegeni ve  uydularıyla Andromeda Galaksisi gibi cisimler de gösterilecek.