Gülben Ergen’in selülitleri, dün çok konuşulan konular arasında yerini aldı. Albüm tanıtımları ve klipleri için şimdiye kadar birçok kez mayolu poz veren Ergen, Bodrum-Gündoğan’da denizden çıkarken çekilen fotoğrafı fotoşopsuz olarak basına yansıyınca sinirlendi. Ünlü şarkıcı, bu haberleri Twitter’daki hesabından sert bir dille eleştirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, yapımcı Ayşe Böhürler de kendisine destek verince tartışma büyüdü ve farklı bir noktaya taşındı.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, çıkan haberleri “Kadın bedeninin vahşi kapitalizme esir oluşudur” şeklinde, Ayşe Böhürler ise “Beden üzerinden ticaret” olarak değerlendirdi. Ergen ise Twitter’da, “Aşağılanan tenim ve bedenimle” diye başlayan sert mesajlar paylaştı.


Kadına şiddetin bir parçası

Haberlerin içeriğine canı sıkıldığı belli olan Ergen, “O selülitlerden daha önemli neler neler yaparım şok, şok, şok değeri taşımaz. Kadının teninin, canının, bedeninin selülit başlığı altında bu denli acımasızca malzeme olabilmesi, kadına şiddetin bir parçası. Okul öncesi verdiğim eğitime önem, bireysel olarak kurduğum dernek, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirlikteliğim, anneliğim ve selülitlerim? Göbekli bir adama yer vermez basınımız. Selülitle yargılayıp, sunuş biçiminizle aşağıladığınız tenim ve bedenimle üç evlat dünyaya getirdim. Ne selülitmiş, yıllardır eksik olmadı, haber değerini yitirmedi, gitti” diye yazdı. Ergen kendisine destek veren Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın yazdıklarını da kendi hesabında paylaştı.

Yaralarımız, izlerimiz gururumuzdur

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ise gazetelerde Gülben Ergen’n selülit haberlerini gördükten sonra, Twitter’dan duygu ve düşüncelerini takipçileriyle paylaştı. Zaman zaman Ergen’le konuşmalarını da kendi sayfasında retweet eden Arıboğan, “Günün Haber başlıkları: Şok şok! Gülben’in bittiği an! Hülya’dan bile selülitli vs... 3 çocuk annesi bir kadını denizden çıkarken resimle... Sonra şok haber diye ver. Bu ne rezalet yuh artık! Bırakın şu kadınların selülitini, kilosunu göbeğini. Huzur verin. Nedir bu hoyratlık? Kadın bedeninin vahşi kapitalizme esir oluşudur bütün bu süreç. Bütün anneler bilir ki hayata getirdiğiniz her çocuk vücudunuzda iz bırakır. Anneliği buna rağmen severiz. Yaralarımız, izlerimiz gururumuzdur” diye yazdı.

İnadına dondurma yiyesim var

Takipçilerinin desteğini alan Gülben Ergen bir süre sonra da oğlu Atlas’la birlikte denizdeki bir fotoğrafını paylaşarak, “Bu da oğluyla tatil yaptı fotoğrafı mı? Olur mu? Yok olmaz” yazdı. Daha sonra arkadaşlarıyla birlikte öğle yemeğine geçen ünlü şarkıcı, haberlere alaylı son bir gönderme yaptı: “Selülit, arkadaşlarım ve ben yemekteyiz. Kabak haşlama, roka salata gibi tavsiyeler var bana nedense... İnadına dondurma yiyesim var.”


"Umarım hamiledir" demişti

Geçtiğimiz yıl Göcek'te tatil yapan Hülya Avşar'ın göbekli ve selülitli fotoğrafları basına yansımış, Gülben Ergen fotoğraflarla ilgili olarak "Umarım hamiledir" yorumunu yapmıştı.