Yeni Şafak'ın haberi dava dosyasında
İzmir'de iki yıl önce, işadamı İbrahim Çiftçi'yi el bombasıyla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan eski şoförü Erdinç Utaş, Çiftçi'nin Ergenekon örgütü ile bağlantısını gösterdiği iddiasıyla son duruşmada mahkemeye Yeni Şafak'ta yer alan işte bu haber ve fotoğrafı sundu. Mahkeme Başkanı Nurettin Küdür, haberi dava dosyasına ekleyerek 'Ergenekon ilişkisi dikkate alınmalı' dedi.

Alsancak semtinde bir kafeye attığı iki el bombasından birinin patlaması sonucu, İbrahim Çiftçi'nin ölümüne, 11 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan 67 yaşındaki Erdinç Utaş cezaevinde kendi isteği ile dört sayfalık yeni bir ifade verdi. DHA'nın haberine göre Utaş, ifadesinde İbrahim Çiftçi'nin Ergenekon terör örgütüyle bağlantılı olduğunu iddia etti. Utaş ayrıca bombaları azmettiricilikle suçlanan eniştesi Mehmet Kabadayı'nın verdiğini ve dikkat çekmemek için Çeşme'den ambulansla getirdiğini söyledi.
Haberimizde Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalarla Ümraniye'de bulunanların aynı seri ürünü olduğunun kesinleştiği ve 2 Ekim 2006'da İzmir'de kafeteryaya yapılan saldırıda da aynı seri bombaların kullandığının altı çiziliyordu. Kafeteryaya atılan el bombaları sonrası yaşamını yitiren İbrahim Çiftçi'nin cenaze törenine Susurluk sanığı Sami Hoştan'ın da katıldığı bu fotoğrafla ortaya çıkıyordu.



Yeni Şafak'ta yer alan işte haber ve fotoğraf. Mahkeme Başkanı Nurettin Küdür, haberi dava dosyasına ekleyerek 'Ergenekon ilişkisi dikkate alınmalı' dedi.



ENİŞTESİNİ SUÇLADI

Cezaevinde verdiği 4 sayfalık ifadede Erdinç Utaş, şu iddialarda bulundu: “1970 yılında esrar içmek suçundan cezaevine girdim. Cezaevinden çıktıktan sonra ailemi kaybettim.

Çeşme'de eniştemin yanına gidip çalışmaya başladım. Erol Öztecimen ile birlikte Mezarlıkbaşı'nda tuvalet işleten Orhan isimli kişinin vurulması olayına karıştım. Bu suçtan tekrar cezaevine girdim. Burada İbrahim Çiftçi ile tanıştım. Kendisi sigara kaçakçılığından cezaevinde yatıyordu. Burada sıkı dost olduk. Birlikte olduğum Necat Çatıkkaş, benden ayrıldıktan sonra otel girişinde öldürüldü. Bu olayın ardından kumarharhane işleten N.Y. buradan gitti. Meydan İbrahim Çiftçi'ye kaldı. Çifçi ve İ.K., otelde kumar oynatıp, kokain partileri veriyordu.


AMBULANSLA TAŞIDIM

Eniştem Mehmet Kabadayı ile İbrahim Çiftçi, Van'dan kaçak araç getirip satıyordu. Eniştem bu olaydan Çifçi'ye 1 milyon YTL borçlandı. Borçlardan kurtulmak için Çiftçi'yi öldürmemi istedi. Çeşme'ye gelmemi, bombaları vereceğini söyledi. Kendisi dikkat çekmemek için bombaları almaya ambulans ile gelmemi istedi. Ben de Yeşilyurt Devlet Hastanesi önünde bulunan özel ambulans ile 200 YTL'ye anlaşıp Çeşme'ye gittim. Kalenin yakınlarında eniştem bana poşet içerisinde bombaları verdi. Ben de gidip kafeye bombaları attım. Bombaları atmamı eniştem istedi.”


Mahkeme başkanı: Ergenekon'la ilişkisi ihtimali dikkate alınmalı

Erdinç Utaş, İbrahim Çiftçi'nin Ergenekon örgütü ile bağlıntısını gösterdiği iddiasıyla, son duruşmada mahkemeye Susurluk sanığı Sami Hoştan'ın İbrahim Çiftçi'nin cenazesine katıldığını gösteren fotoğrafın bulunduğu 26 Temmuz 2007 tarihli Yeni Şafak gazetesini verdi. Mahkeme Başkanı Nurettin Küdür, haberi alarak dava dosyasına ekledi. Davanın Ergenekon ilişkisi ihtimali dikkate alınarak, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'den Ergenekon terör örgütü soruşturmasının son durumunun sorulması kararlaştırıldı.

Yeni Şafak