54 yaşındaki Ali Küçükoğlu'nun kesin ölüm nedenini otopsi sonucu ortaya koyacak.
İşadamını son yolculuğuna eşi kızları ve aile dostları uğurladı. Ailesi Ali Küçükoğlu'nun tabutuna sarılıp göz yaşı döktü.
 
Makine Mühendisi işadamı Ali Küçükoğlu (54) 20 gün önce satın aldığı teknesiyle yanına eşi, iki kızı ile aile dostları olan Saadet ve Abdurrahman Özbağrıaçık çiftini de alarak denize açıldı.
 
Bir süre gezinti yapan işadamı ve beraberindekiler tekneyi Heybeliada Çam Limanı açıklarında demirledi. Burada yenilen yemeğin ardından kadınlar ve iki çocuk teknenin ön tarafında güneşlenirken Ali Küçükoğlu ile Abdurrahman Özbağrıaçık teknenin arka bölümünde oturdu.
 
Bu sırada tekstilci işadamı İlker Yigit Hepkeskin'in (38) kullandığı tekne işadamının koyda demirli olan teknesine arkadan çarptı. Teknenin hızla üzerlerine geldiğini gören Abdurrahman Özbağrıaçık denize atlayıp kurtuldu ancak Ali Küçükoğlu bunu başaramadı, yaralandı. Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekibi tarafından kıyıya çıkarılan Ali Küçükoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Küçükoğlu'nun çarpmanın yol açtığı yaralanmanın mı yoksa başka bir nedenden ötürü mü hayatını kaybettiği otopsi sonucu ortaya koyacak.
 
EŞİ VE KIZLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
 
Hayatını kaybeden işadamı için bugün Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına İşadamının kaza sırasında yanında olan eşi Suna, kızları Pelin ve Ece, aile dostları Saadet-Abdurrahman Özbağrıaçık çifti ile çok sayıda yakını katıldı. İşadamının eşi ve kızları gözyaşları içinde tabuta sarıldılar.
 
TEKNEDEKİ AİLE DOSTU DEHŞET ANLARINI ANLATTI
 
Kaza sırasında teknede bulunan Saadet Özbağrıaçık dehşet anlarını şöyle anlattı: "Ali beyin teknesiydi eşim ve ben de misafir olarak katılıyorduk. İskele de biz de bir yere demirledik.
 
Kaptan bizi bıraktı arkadaşlarının yanına gitti. Biz de güle oynaya yemeğimizi yedik. Daha sonra eşlerimiz denize girdi bizde teknenin arka kısmında oturuyorduk. Ben Ali Bey'in vefat ettiği yerde oturuyordum Pelin ön tarafta olduğu için onun yanına gittim daha sonra Suna da yanıma geldi. Daha iki üç kelime etmiştik ki Ali ile Abdurrahman'ın feryadını duyduk. Kafamızı çevirdik o anda gördüğüm tek şey lacivert bir tekne son sürat burnuda kalkmış üstümüze geliyor. Her şey bir anda oldu, saniyeler içinde. Kıçtan geldi vurdu biz burun tarafında güneşleniyorduk. Kalp krizi falan değil inanılmaz derecede panik yaşadık denizin ortasındayız yardım edin diye bağırıyoruz. Doktor yok mu diyoruz yanımıza hemen tekneler geldi sahil güvenliğe ve ilk yardıma bildirdik dediler. İskeleye çıkarmadan doktor geldi, yaşıyordu ama çırpınıyordu. Eşim suni teneffüs yaptı inanılmaz dakikalar geçirdik. Doktor sonra kalp masajını da bıraktı. Sonra sahile çıkardılar ama bana göre orada bitmişti. Sırtında iki çizgi ve morarma vardı. O kadar hızlı geliyordu ki o kadar kısa mesafede nasıl bu kadar sürat yapılır. Çarpmanın etkisinden biz yan yattık ne zaman tekne üstümüzden kalktı biz düzeldik. Her taraf cam kırıklarıyla doluydu" diye konuştu.
 
ÖLÜMÜNDEN 1 SAAT ÖNCE ÇEKİLEN FOTOĞRAF
 
Kazada hayatını kaybeden işadamı Ali Küçükoğlu'nun kendi cep telefonuyla çekilen Küçükoğlu ve eşinin teknesinde ağırladığı aile dostlarıyla birlikte çekilen fotoğraflar ortaya çıktı. İşadamı Ali Küçükoğlu'nun cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
ÇARPAN TEKNEYİ KULLANAN TUTUKLANDI
 
Öte yandan kazaya neden olan diğer tekneyi kullanan tekstilci İlker Yiğit Hepkeskin polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adliyede tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne konuldu.
 
Hepkeskin'in savcılıktaki ifadesinde "Teknenin gaz kolu sıkıştı. Teknedeki kadınlar panik yaptı onları sakinleştirmeye çalışırken tekneye çarptık" dediği öğrenildi.
 
milliyet