Oxford Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre her gün yatmadan önce sütle alınan çeyrek aspirin orta yaşlarda kansere yakalanma riskini azaltıyor.

Bu araştırmaya göre, düşük dozun faydalarının, yan etkilerinden daha fazla olduğu kaydediliyor. Gazeteye göre, aspirin tüm kanser türleri için riski beşte bir oranında azaltıyor.

Ama ilaç, özellikle akciğer ve gırtlak kanserine karşı daha etkili. Aspirinin bu kanser türlerinde riski yüzde 60 oranında azalttığı belirtiliyor. Sütteki kalsiyumun aspirinin etkisini artırdığı düşünülüyor.

Araştırmaya göre, 45 ile 70 yaş arasında günde bir aspirin almak, bu yaş aralığında herhangi bir hastalıktan ölme riskini de yüzde 10 oranında azaltıyor.

Independent gazetesi de, "Bilimadamları henüz aspirinin şebeke suyuna karıştırılması önerisinde bulunmadı. Ama uzmanlar, aspirinin en mucizevi ilaç olduğunu ilan ettiler" diyor. Aynı gazetede yer alan bir başka haberde ise, hamilelikte cep telefonu kullanımının doğacak bebeklerde davranış bozukluklarına yol açtığı belirtiliyor

Yaklaşık 29 bin çocuk üzerinde yapılan araştırmaya göre, anne karnında ve yedi yaşına kadar cep telefonu sinyallerine maruz kalan çocuklarda davranış bozukluğu görülmesi riski, yüzde 50 oranında artıyor.

BBC TÜRKÇE