Pamuk alım fiyatlarının açıklamasıyla çiftçiler hayal kırıklığına uğradı. Bu fiyatlarla seneye pamuk ekimi yapılmasının zor olduğunu iddia eden Koçarlı Zirat Odası Başkanı Rıza Arslan, “Açıklanan fiyatlarla hayal kırıklığına uğradık. Pamuk fiyatlarının 1,1 ile 1,2 YTL arasında açıklanmasını bekliyorduk” dedi.
TARİŞ'in her zaman yanında olduklarını belirten Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, "TARİŞ en büyük kuruluşumuz olarak her zaman yanındayız. TARİŞ çiftçisine, çekirdek, gübre, ilaç, mazot destekler verdiği için çiftçiye en büyük destek olan bir kurum. Biz Ziraat Odaları her zaman çiftçiye destek veren kooperatiflerin yanındayız. Geçen sene 38 randıman pamuğa 1 YTL olan pamuk fiyatı bu sene 40 randıman 1 YTL'ye çekmiştir. TARİŞ yöneticileri bunun girişimini yapmıştır ve yapmaktadır. Biz ziraat odası olarak Birlik yönetim Kurulu üyelerinin bunu yeniden gündeme getirerek 38 randımana çekmesini istiyoruz" diye konuştu.
Çiftçi üretemez duruma düşerse bunun sorumlusu yetkililerin olduğunu ileri süren Arslan; şunları söyledi: " Geçen yılki orantı ile bu sene baktığımız orantıda ekim alanı çok düşmüştür. Bu pamuktan zarar ettiği için çiftçimiz başka ürünlere yönelmekte. Çiftçimizin girdi fiyatlarının artması nedeniyle başka ürünlere yönelmektedir. Çiftçi üretmek zorunda. Çiftçi üretmezse üretemez duruma düşerse bunun sorumlusu yetkililerdir, biz değiliz. Yaz kış demeden bizim çiftçimiz üretmek mecburiyetinde. Üretmese aç kalır, çiftçi zarar ede ede iflas durumuna gelmiştir. Bu böyle devam ederse çiftçimiz üretemeyecek duruma gelecektir. Pamuk üreticilerimiz fiyatları 1,1 ile 1,2 YTL arasında fiyat bekliyordu. Pirimle beraber1,5, 1,6 YTL fiyat bekliyordu. Bu fiyatlarla bile çiftçimiz zarar eder. Çiftçimizin geçmişten gelen ve hala artan TARİŞ"e borcu olan var. Yetkililerimizin bir an önce geçen yıl gibi 38 randımana çekilmesi, pirimin en az 40YKr'dan aşağı olmaması gerekmektedir"