Öncelikle Vicente Calderon Stadı"ndan başlayalım. 2005"te İstanbul"da yapılan Şampiyonlar Ligi finaline o yıl, bu stat da talip olmuş. Nasıl olmuş, neden aday gösterilmiş mantıklı yanıt bulmak zor. Çünkü, hem eski hem de bakımsız. Zaten Atletico Madrid de yeni stat için çalışmalara başlamış.
Neyse bizler bardağın dolu tarafına bakalım. Basına, stadın en uzak noktası ayrılmış. Sahadaki oyuncuların forma numaralarını zor seçiyorsunuz, ama bir avantajınız var o da dizilişleri, taktikleri, hataları ve artıları net şekilde görebilmeniz. Benzer oyun karakterine sahip, topla oynamayı seven iki takımın mücadelesinde en çok moralli Atletico"nun, Barcelona maçında olduğu gibi ilk 20 dakikada sıkıntı yaratacak olmasıydı. Neyse ki, olmadı. Rijkaard"ın 4-1-4-1 dizilişiyle sahada sürdüğü takım, belki oyunu tek taraflı oynuyor, yani savunma yapıyordu, ama pozisyon da vermiyordu. Sakin, ayağa pas yapan sarı-kırmızılılarda Caner takım arkadaşlarına uyum sağlayamadı. Gol de zaten onun hatasıyla geldi. İlk devrenin son dakikalarında Cim-Bom, rakip yarı alana oyunu yıktı ve tehlikeler yarattı. Ne var ki, biraz heyecan biraz da 18"lik eldiven De Gea"nın doğru yer tutuşları beraberlik golünün gelmesini engelledi. O kaleci sakatlanıp Asenjo oyuna girdikten sonra Atletico"nun kalesi güven vermemeye başladı. Cim-Bom golü de Keita"yla bulduktan sonra tur kapısını araladı.

Hakan"dan şık asist
23"te Caner"in hatası pahalıya patladı. Genç futbolcu kaptırdığı top sonrası, faul yaptı. Reyes ise sağ çaprazdan ters köşeye doğru topu doksana yolladı: 1-0. 27"de savunmanın arkasına sızan Mustafa Sarp, heyecana kapılıp pozisyonu harcadı. 44"te Simao"nun uzaktan şutu direğe çarpıp dışarı gitti.
45"te Arda"nın kaçırdığı Elano, arka direkteki Keita"yı gördü. Fildişili kalenin içine yollamak istedi, ama savunma çıkardı. 1 dakika sonra da Servet"in kafa vuruşunu De Gea kurtardı.
56"da Keita geliştirdiği atakta kaleyi karşısına aldı ancak genç eldiven yine sağına iyi uzandı. 68"de Simao"nun frikiğini Franco çıkardı. 75"te Keita"nın ortasında Arda ve Mustafa hareketlenirken top Asenjo"yu çarpıp içeri gitti. Ancak Dominguez golü önledi. 77"de Hakan"ın arka direğe ortasında Keita eşitliği sağlayan isim oldu.

Korkunç misafir!
Aslan, Avrupa kupalarındaki deplasman başarısını Atletico Madrid karşısında da sürdürdü. Dün akşama kadar rakip sahada oynadığı son 11 maçta 6 galibiyet ve 4 beraberlik alırken, sadece geçen sezon Avusturya"da Sturm Graz"a tek golle yenilen Galatasaray, 12. karşılaşmada da mağlup olmadı.

Tarihi gol
Galatasaray, Avrupa kupalarında Atletico Madrid"e İspanya"da gol atan ilk Türk takımı oldu. Vicente Calderon"da daha önce 6 kez Türk ekiplerini konuk eden Atletico Madrid bu maçlarda 2 beraberlik ve 4 galibiyet alırken, tek gol yememişti. Keita"nın attığı, Cim-Bom"a tur kapısını aralayan altın gol, temsilcilerimizin, Atletico deplasmanında attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti.

MAÇIN RÖNTGENİ
Maçın Adamı
KEİTA
Galatasaray"ın, İspanya"dan umutla dönmesinde başrolü oynayan isim şüphesiz Abdul Kader Keita"ydı. Fildişili futbolcu, özellikle ikinci yarıda tehlikeli ataklar geliştirirken, beraberlik golünü de atan isim oldu.
Pas: 33
İsabetli pas: 21
Top çalma: 13
Top kaybetme: 24
Orta: 3
İsabetli orta: 1
Yapılan faul: 1
Topla buluşma: 50

Kırılma Noktası
BERABERLİK
Keita"nın attığı beraberlik golü o dakikada kadar başarıyla mücade eden sarı-kırmızılı futbolcuları daha da hırslandırdı. Cim-Bom son bölümde inancını artırırken, istediğini alarak İstanbul"a dönmenin sevincini yaşadı



MAÇTAN NOTLAR
Polis eziyeti
Türkiye, Avrupa ve İspanya"nın farklı şehirlerinden maç için Madrid"e giden Galatasaraylı taraftarlar, stat girişinde İspanyol polisi tarafından durdurularak tek tek arandı. Uzun süre beklemek zorunda kalan sarı-kırmızılılar, polise tepki gösterdi. Pankartların hepsini açtıran polisin, taraftarların üzerinde yanıcı madde olup olmadığına bakması dikkat çekti.

Dev posterler
Galatasaraylı taraftarlar maç öncesi Madrid sokaklarında festival havası estirdi. Plaza Mayor meydanında toplanan kalabalık bir grup taraftar şarkılar söyleyerek, renkli görüntüler oluşturdu. Taraftarlar, tribünlerde, yaşamını yitiren Ultraslan Genel Koordinatörü Alpaslan Dikmen ve Başkan Adnan Polat"ın yanı sıra Harry Kewell"ın dev posterlerini de açtı.

Servet"in dönüşü
Cim-Bom"un ligde Kayserispor ve kupada Antalyaspor"la oynadığı karşılaşmalarda sürpriz şekilde yedek soyunan Servet Çetin, Atletico Madrid maçıyla birlikte formasına kavuştu. Teknik Direktör Frank Rijkaard, savunmanın ortasında Servet ile Neill"e görev verirken, son iki maçta 11"de sahaya çıkan Emre Güngör"ü bu kez kulübeye çekti.