NTV'de Yekta Kopan'ın sunduğu 'Gece Gündüz' programına konuk olan ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz, son çektiği filmi 'Kıskanmak'ı anlattı.

Elinden geldiği kadar bütün filmlerinde en kötü kahramana da en iyi kahramana da aynı vicdanı taşıdığını söyleyen Demirkubuz, "Aynı gerçekçilikle yaklaşarak ele almaya çalışıyorum" dedi.

Nergis Öztürk, Berrak Tüzünataç, Serhat Tutumluer, Hasibe Eren, Bora Cengiz'in oynadıkları Kıskanmak filminin uyarlandığı Nahit Sırrı Örük'in 1946'da yazdığı aynı adlı romanından bahseden Demirkubuz, "Öyküsel beceri olarak da eşine az rastlanır türden bir roman. Çünkü olaylar son derece basit, son derece insani ama bu olaylar biraraya geldiği zaman, bir kahramanın arzusunu gerçekleştirmek için yaptığı ufacık bir eylem, inanılmaz büyük bir öykünün çok gerilimli bir parçası haline geliyor. Böylelikle sonuçta ortaya az rastlanılır türke, özellikle Türk romanında inanılmaz bir hikaye çıkıyor" şeklinde konuştu.

BU FİLM DÖNEM FİLMLERİNE ÖRNEK OLACAK

1930'larda geçen film için kostüm ve dekor anlamında yapılan çalışmalara da değinen Zeki Demirkubuz, "Dönem filmi olması itibariyle, elbette bugüne kadar yaptığım filmlerden daha farklı şeyler vardı. Elbette bu dönemi anlatıyorsa gerçekten onun gerekleri yapılmak durumundadır. Bunu arka plana atamazsınız bunu yadsıyamazsınız çünkü daha birinci dakikada filmin inandırıcılığı yitirilir" ifadesini kullandı.

Filmin kostümünden dekoruna kadar her ayrıntıyla ilgili titizlikle çalışıldığını söyleyen Demirkubuz, görünüşte zor sanılsa da aslında kendisi için çok eğlenceli olduğunu belirtti.

HEM ÇOK EĞLENDİM HEM ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

"Garip bir biçimde hem ben çok eğlendim, hem bana yeni bir şeyler şey öğretti hem de daha önce yadsıdığım, 'Ya ben bunlarla uğraşamam' dediğim şeyler konusunda yanıldığımı anladım" diye konuşan Zeki Demirkubuz, filmin bir dönem filmi olarak bundan sonra çekilecek başka dönem filmlerini de başka bir aşamaya getireceğini ifade etti.

Demirkubuz, "Filmin duygusu ile ilgili olarak şunu da söyleyebilirim ki Türkiye'nin bu konuda nasıl bir geleneği olduğu tartışılır ama hakikatle bir derdi olan, sinemada dekor kostüm, dönem duygusu ile ilgili bir birikimi olan insanlara kesinlikle şunu söyletecektir ki dönem filmi konusunda bir aşamaya daha getirecek bu Kıskanmak filmi" diyerek filmdeki herkesin hem bilgi hem de emek anlamında çok büyük bir çaba gösterdiklerine değindi.

KENDİSİ BİLE ŞAŞIRMIŞ

Yapılan işlerin zaman zaman kendisinde bile şaşkınlığa yol açtığını söyleyen Zeki Demirkubuz, "Ben bunları niye yapıyorum?" diyeceği çok büyük şeyler yapıldığını belirtti.

Demirkubuz, bu iddialı söylemine karşılık yapılan herşeyin gerekliliği olduğu için yapıldığını da vurguladı ve "Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki bunlar olması gerektiği için yapıldı ve hiç bir zaman, bir dönem filmi oluyor olması asıl beni 10 sene önce bu romanı çekmeye iten sebepleri arka plana düşürmedi" diye konuştu.

Altın Portakal için yarışan film, 6 Kasım'da vizyona girecek./vatan