Antalya’da 10 gün süren planlamanın ardından harekete geçen Emre Gökçen’e, Aquapark bünyesindeki Jasmine Dalış Kulübü sahipleri ve yakın arkadaşları yardım etti.
Fikrin askerde nöbet tutarken aklına geldiğini belirten Gökçen, “Geçen yıl yine burada dalış yapmıştık. Kız arkadaşım o günü hep anlatır. Ona burada evlenme teklif etme kararını verdikten sonra planlara başladım” dedi. 
Annesini arayarak küçük bir define sandığı aldırdığını, içine kolye ve tek taş yüzük koydurttuğunu anlatan Gökçen, “Sandığa üzerinde ‘Benimle evlenir misin?’ yazılı bir not bıraktım. Islanmaz kağıda yazdığım not, sandıkta Buket’i bekledi” dedi.
Günün gizli kahramanları 
Sandığın sualtı kulübü sahipleri Ali Kubilay Gökkaya ve İsmail Dalaklı tarafından deniz dibine yerleştirildiğini vurgulayan Gökçen, “Onlar bugünün gizli kahramanları” diye konuştu.
Sevgilisinin evlenme teklifine parmaklarıyla ‘okey’ işareti yaparak karşılık veren Aksoy, sudan çıkar çıkmaz Gökçen’in boynuna sarıldı. Heyecandan titrediğini söyleyen Aksoy, “Suyun altında evlenme teklifi alacağım aklımın ucuna gelmezdi. Çok mutluyum” dedi. Yüzüğünü yine suyun içinde parmağına takan Aksoy, olayı arkadaşlarıyla kutladı. (dha)