Rus dolar milyarderi Leonard Blavatnik, ABD'nin New York kentindeki bir apartman dairesine tam 150 milyon dolar ödeyip tarihe geçti.

Manhattan'daki ev, New York'ta bugüne kadar satılan en pahalı ev olarak tarihe geçti. The Mark Hotel'in apartman dairesine dönüştürüp sattığı evin dekorasyonu ise Fransız Jacques Grange tarafından yapıldı.

REKOR ÜSTÜNE REKOR

Kimyasal maddeler, medya ve iletişim holdingi ''Access Industries''in sahibi Leonard Blavatnik Manhatta'ın göbeğindeki The Mark Oteli'nde üç katlı (tripleks) bir apartman dairesine 150 milyon dolar ödedi.

Bina tepesinde restorasyon planı yapılan üç katta halen 25 banyo, 23 yatak odası bulunuyor. Forbes dergisine göre 7.2 milyar dolar servetin sahibi Blavatnik Rus kökenli bir Amerika'lı. Tripleks alışıyla bir New York rekoru kıran milyarder sanayici en garantili yatırımı emlak sektöründe görüyor.

Blavatnik, daha önce benzer bir rekoru İngiltere'nin başkenti Londra'da da kırmıştı. Bir eve tam 95 milyon dolar ödeyen Blavatnik, Chelsea Kulübü'nün sahibi vatandaşı Roman Abramovich'in rekorunu kırmıştı.

New York'ta satın aldığı 2 bin 700 metrekarelik dairenin tam 23 odası var. 3 katlı apartman dairesinin Terası ise ortalama bir evin iki katı(213 metrekare) büyüklüğünde