Hollandalı hoca, savunma, orta saha ve forvete de birer takviye talep etti
Sezonun ilk yarısında Avrupa"da hedefini tutturan, ancak ligde hesapların üzerinde puan kaybeden Cim-Bom"da kadro operasyonu için düğmeye basıldı.
Teknik Direktör Frank Rijkaard, isteklerini tek tek sıraladığı raporunu, futbol komitesi üyeleri Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ"a iletti. Hollandalı hocanın, kısa süre önce gerçekleştirilen toplantıda takımdan gidecek oyuncular ve yapılacak transferlerle ilgili bütün taleplerini rapor halinde, Üstünel ve Yalçındağ"a sunduğu öğrenildi.
Buna göre ilk planda geldiği günden bu yana sakatlıkları nedeniyle hiçbir katkı sağlayamayan Tobias Linderoth"la yolların ayrılması kararlaştırıldı. Elfsborg kulübüyle temas halinde olan İsveçli futbolcunun devre arasında ülkesinde bir takımla anlaşmasını bekleyen sarı-kırmızılılar, yıllık ücretinin yarısı olan 600 bin dolara karşılık Linderoth"a bonservisini verme kararı aldı.
Sakatlıklarla boğuşan bir diğer isim Emre Güngör de gözden çıkarıldı. Genç oyuncunun bonservisiyle gönderilememesi halinde kiralanacağı ifade edildi. Cim-Bom"da başta Serkan Kurtuluş ve Alpaslan gibi kadroya giremeyen genç oyuncuların da kiralık gönderilmeleri için görüş birliğine varıldı.

Kewell 3 dakikada imzalar
Rijkaard, transfer konusunda ilk olarak savunmaya takviye istedi. Hollandalı hocanın, Gökhan Zan"ın sık sık sakatlanması yüzünden defansa iyi bir alternatif alınmasını talep ettiği vurgulandı. Rijkaard"ın, oyunu iki yönlü oynayabilen bir orta sahanın yanı sıra kaliteli bir golcünün de alınmasını istediği kaydedildi. Bu arada Haldun Üstünel, Kewell konusunda son noktayı koydu. Üstünel, Kewell"ın çok karakterli bir oyuncu olduğunu söyleyerek, “Bizim için sözleşme imzalaması en kolay futbolcu. 3 dakikada imzayı atar” dedi.

Taraftarı ısıtmak istiyoruz!
Galatasaray"ın hocası Rijkaard, gruptan çıkmayı garantilemelerine karşın Sturm Graz maçına kazanmak için çıkacaklarını söyledi.
UPC Arena Stadı"nda basın mensuplarının soruları yanıtlayan Hollandalı hoca, “Grubumuz şekillendi ve umarım görsel açıdan iyi bir maç izleriz. Özellikle taraftarlar için çok önemli. Umarım oynanan futbolla taraftarları ısıtma şansımız olur” dedi.
Ligde ayrı, Avrupa"da ayrı performans sergilemelerinin sorulması üzerine Rijkaard, “Bunu cevaplamak zor. Bizim amacımız her maçta aynı şekilde oynamak” yanıtını verdi. Sturm Graz maçı öncesi konstrasyon eksikliği olduğunu düşünmediğini belirten ünlü hoca, fazla oynama şansı bulamayan oyuncuların kendilerini göstermesi için iyi bir fırsat olduğunu kaydetti.
Transfer konusunda belli çalışmaların olduğunu da söyleyen Rijkaard, Kewell"ın sözleşmesiyle ilgili olarak da “Kontratımızı uzatmamız iki taraflı bir olay. Bu zamana kadar gösterdiği performanstan çok memnunum. Genç oyunculara çok iyi bir örnek ” diye konuştu.
Basın toplantısına katılan Barış Özbek ise, “Beklentilerimiz bizim galibiyetle ayrılmamız” dedi./milliyet