Prof. Dr. Yalçın Küçük, evden çıkarılırken ağzından tek cümle çıktı. Küçük, Ankara Emniyeti'ne götürüldü. Küçük'ün avukatı oldukça heycanlı bir şekilde şu açıklamayı yaptı:

Küçük evinden çıkarılırken, "bu diktatöryadır" şeklinde ağzından tek cümle çıktı. ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Küçük, bir gazetecinin, ''Neden gözaltına alındınız?'' sorusuna, ''Diktatörya'' cevabını verdi.

Yalçın Küçük'ün evinde yapılan aramada el konulan dokümanlar da koliler içinde Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Küçük hakkındaki işlemler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılacak.

Yalçın Küçük'ün avukatı Dursun Ermiş, Küçük'ün evinden çıkarılmasının ardından yaptığı açıklamada, Küçük'e yönelik olarak yaklaşık 7 aydır AK Parti hükümeti yandaşı bir kısım medya tarafından bir kampanya yürütüldüğünü ileri sürdü.

Ermiş, sabah saat 07.00'den itibaren Yalçın Küçük'ün Ankara ve İstanbul'daki evlerinde arama yapıldığını, el yazıları, notları, disketleri, bilgisayar kayıtlarına ve yüzlerce sayfadan oluşan notlarının tamamına el konulduğunu söyledi.

Küçük'ün Ergenekon kapsamında İstanbul'a gönderileceğini ifade eden Ermiş, ''AKP yandaşı bazı medyanın 7 aydır aleyhine yapmış olduğu kampanya sonucu Türkiye'de sosyalist aydın olan, Ergenekon'la adının bir arada olması mümkün olmayan Yalçın Küçük gözaltına alınmıştır. Şu anda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Oradan da Adli Tıp'a gönderilecek, ardından da İstanbul'a...'' diye konuştu.

Avukat Ermiş, bir gazetecinin ''İçeride nasıl bir manzara vardı?'' sorusuna, ''İçeride Terörle Mücadele Şubesinden 12 polis vardı. Evin her tarafına didik didik aradılar. Bütün notlarını, bütün kitaplarını, el yazmalarını, bilgisayarlarını hepsini aradılar. Yüzlerce sayfadan oluşan notlarını aldılar. Tutanak düzenlediler. Tamamına imzamızı attık. Toplayıp götürdüler'' yanıtını verdi.

Dursun Ermiş bir başka soruyu yanıtlarken de ''Ergenekon Ergenekonluktan çıktı. Artık çığırından çıktı. Hukuki ve yasal dayanağı bulunmayan bu soruşturma Türkiye'de hükümete muhalif olan herkesi sindirme harekatıdır'' dedi.

Avukat Ermiş, Yalçın Küçük'ün ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınmayı beklediğini de sözlerine eklerken, Ermiş'in oldukça heyecanlı olması ve sesinin titremesi dikkatlerden kaçmadı.

Bu arada Küçük'ün bindirildiği minibüse evden çıkarılan büyük bir kolinin de konulduğu görüldü.

Küçük daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirildi.



HABER 7