Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Kapatma, yasaklama gibi girişimler neresinden bakılırsa bakılsın demokrasiye müdahaledir'' dedi.

Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AK Parti'ye açılan kapatma davasına ilişkin şunları kaydetti:

''Kapatma, yasaklama gibi girişimler neresinden bakılırsa bakılsın demokrasiye müdahaledir. Gözüken veya gösterilen amacı ya da nedenleri ne olursa olsun işe yaramaz ve ne demokrasi ne de laiklik adına kabul edilemez. AK Parti'yi ortaya çıkaran da, iktidara getiren de, iktidarını yeniden güvence altına alan da aslında bu yasaklamacı zihniyetin ta kendisidir.

Bu gibi girişimler, ne yazık ki, hak edilmemiş bir mağduriyet algısı yaratmakta ve sonuçta milletin masum tepkilerini suistimal eden zihniyeti beslemektedir. Partiler, mahkeme kararları ile kapatılsalar bile, suistimal siyasetini ancak sadece millet tasfiye edebilir.

Bırakın demokrasi işlesin. Bırakın millet kendi işini kendi görsün. Milletin vicdanı üzerindeki yasakçı baskı kalkmadıkça bunun mümkün olmayacağı artık anlaşılsın.''

A.A