AMSUN’da uçucu madde bağımlısı olduğu iddia edilen kuaför 26 yaşındaki Ali M., kurt köpeği ile yoldan geçenlere korku dolu dakikalar yaşattı. Köpeğini çevredekilerin üzerine salan Ali M., polise şikayet edildi. Gözaltına alınan şüpheli ise 75 lira para cezası verilerek serbest bırakıldı.

Olay, İlkadım İlçesi 19 Mayıs Mahallesi Ağabali Caddesi üzerinde dün meydana geldi. Bir süre önce eşinden boşanan kadın kuaförü Ali M. sabah işyerini açtıktan sonra büfeden içki alıp içti. İddiaya göre alkolle birlikte uçucu madde kullanan Ali M., eğitimli kurt köpeğine komutlar vererek esnafa ve yoldan geçenlere saldırttı. Bir ara ayağındaki çorabı çıkartarak yakan Ali M.’nin bu durumunu görenler polise bildirildi. Olay yerine gelen polis, köpeğin etrafa saldırması nedeniyle Ali M.’ye müdahale edemedi.

İkna çabaları da sonuç vermeyince İlkadım İlçe Belediyesi’nden köpeğin etkisiz hale getirilmesi için yardım istendi. Bu arada polis, Ali M.’yi sakinleştirmek için uzun süre uğraştı. Olay yerine elen belediye ekipleri köpeği etkisiz hale getirip, hayvan barınağına götürdü.

Polis tarafındang özaltına alınan Ali M.’ye, Kabahatler Kanunu’na göre 75 lira adli para cezası verildi. Şüpheli, ifadesinin ardından da serbest bırakıldı.

ÜÇÜNCÜ GÖZALTI

Ali M. iki gün önce yine işyerinde uçucu madde kullanmış, kendisine müdahale etmek isteyen polis memurlarına köpeğiyle direnmişti. Gözaltına alınan Ali M., ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Ali M. yaklaşık iki ay önce de Valilik binası bahçesinde uçucu madde kulandığı sırada kendisine müdadale eden polis memurunu bacağından bıçakla yaralamış, yine serbest kalmıştı.

KÜÇÜK ÇOCUK ÖLÜYORDU

Köpek sahiplerinin sorumsuz davranışı hafta içinde az kalsın bir ölüme neden oluyordu. Bağcılar’da babaannesinin kucağında oturan 9 yaşındaki Nazlı’ya saldıran Pitbull’u evinden fırlayan komşu bıçaklayarak durdurabilmişti. Kızın bacakları ciddi yaralar almıştı. Köpek ise 10 bıçak darbesi ile öldürülmüştü.