AYDINPOST ÖZEL

 

Ligde kalmayı başaran Aydınspor Kulübü"nde yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Kadir Sağlam, başkanlığı bıraktığını açıkladı.

Göreve geldiğinde sezon sonunda takımın ligde kalmasını sağlayıp ardından görevi bırakacağını açıklayan Başkan Kadir Sağlam, zor süreçteki sıkıntıları ve ligde kalma mücadelesini Aydınpost"a özel olarak açıkladı.

MHP"li vekil eski Başkan Ali Uzunırmak"tan sonra göreve seçilen Kadir Sağlam ve yönetiminin kimseden yandım talep etmediğini, bu konuda en fazla da Aydın Valisi Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem"in kendilerini yardımcı olduğunu ifade etti.

Son maçta bile stadyumda Aydınspor"un düşmediği için üzülen sahte Aydınsporlulara üzüldüğünü belirten, yönetim ve kulüp için çok sayıda dedikodu üreten insanlara da öfkesini dile getirdi.

Ligde kalmalarına rağmen halen daha eski başkan ve MHP"li vekil Ali Uzunırmak"ın kendilerini aramadığını ifade eden Kadir Sağlam, Aydınpost Haber Sitesi"ne dobra dobra açıklamalarda bulundu.

 

 

Başkanlığı bıraktınız. Başarı sonrasında göreve devam edilir.

Fakat siz görevi bırakma kararı aldınız. Bunun gerekçesi nedir?

 

Göreve geldiğimizde sahaya çıkacağız 6 kişi yoktu. Amatörleri profesyonel yapmışlar. Dedim ki, bu takımı kurtaracağız ve görevi bırakacağız. Sezon bitene kadar da kimseye bir şey söylemeyeceğim dedim. Ben bir asker olarak yine çalışırım.

 

Yıprandığınızdan olabilir mi?

 

Strese girdim. Sokakta görsem merhaba demeyeceğim insanlar dedikodu yapmaya başladı. Irkçılık yapıldığını düşünüyorum.

 

Seçildiğinizde "ağır abi" olduğunuzu söyleyenler oldu.

 

Bir şey söyleyeyim. O duruşa sahip olmasaydık, bu takım düşmüştü. Biz ağır abi değiliz. Ağır insanlarız. O görüntü olmasa düşmüştük. İki günde 11 kişilik kadro çıkabilir mi? Var mı böyle bir yönetim. Daha iyi bir takım yapacaktık, geçmişin sıkıntılarından dolayı halledemedik. Yönetime kimseden beklentimiz olmadan geldik.

 

Sonuç olumsuz olsaydı ne yapacaktınız?

 

Malımızı, mülkümüzü satacaktık Aydınspor için bu takımı amatörde bırakmayacaktık. Çıkarmak için uğraşacaktık. Namus meselesi yapmıştık çünkü.

 

Kırıldığınız insanlar var mı?

 

Görünürde kimseyi göremiyorsunuz. Arkanızdan dedikodu yapıyorlar. Karşınızda böyle demiyorlar. Yüzümüze konuşsalar darılmazdık. Arkadan kuyumuzu kazmaya çalışanlar oldu. Aldığımız hiçbir futbolcuya bonservis parası vermedik. Telefon ettik arkadaşlar kendileri geldi. Boş mukaveleyi imzalamışlardı hepsi de.

 

Yöneticilik yapmak ateşten gömlek giymek gibi Aydınspor"da.

Düşme hattındaki takıma talip olmak ciddi bir risk değil miydi?

 

Şüphem hiçbir zaman olmadı. Kırıldığım zamanlar oldu. Cemal Özdemir ve Naci Yeşilyurt bana çok yardımcı oldu. Yükümü aldılar. Şimdi de onların kulübü daha iyi bir noktaya getireceklerine inanıyorum. Bugüne kadar aldığımız destek, yeni yönetime gelsin bu takım ilk sıralara yükselir ve gruptan yükselmeyle oynar.

 

Kritik süreçte tribünde yerinizi her defasında alırken hiç telaş yaşamadınız mı?

 

Hep heyecan yaşadık elbette.

 

Ne yaşadınız?

 

Son maçta bin 500, iki bin insan vardı. Takım düşmediği için üzülen Aydınlıları gördüm. Bunlar düşünüyordu ki kümede kalırsa takım yine zarar görecek. Ben iki yıl Rize"de çalıştım. 1. lig ve 2. ligde yöneticilik yaptım.

 

Bundan sonrası için ne düşünüyorsunuz?

 

Bana görev düşerse arkadaşlarımın yanındayım. Ben şunu yapın, bunu yapın deme lüksüne sahip değilim. Ama 24 saat emirlerindeyim.

 

Yönetim dışında en çok desteği kimlerden gördünüz?

 

Aydın Valisi Sayın Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin. Aydın"da 8 milletvekili var. Sadece AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem"in yardımlarını gördük. Tüm vekiller Erdem"in yarısı kadar uğraşsaydı, bu takım namaglup bir üst lige çıkardı. Aydınspor"un en kötü günlerinde siyasi olarak Mehmet Erdem sahip çıktı.

 

Ali Uzunırmak ile katkıda bulunması için görüştünüz mü?

 

Biz kimseden yardım talep etmedik. Mehmet Erdem kendisi bize yardımda bulundu. Aydın Valisi ve Belediye Başkanı haricinde kimseden yardımda bulunmasını istemedik. Mehmet Erdem pek çok imkân sağladı.

 

Uzunırmak yönetiminin sıkıntısı oldu mu size?

 

Nasıl ki bir takım 28 kişiyle kurulmuş. Biz geldiğimizde 5 tane oynayacak insan yoktu. İster bunu tahribat olarak, isterseniz Aydın"ın şansızlığı olarak kabul edin. Belki orada 15 topçu olsaydı futbolcu alma yoluna gitmeyecektik. Biz samimiyetimizle Türkiye"de pek çok insana ulaştık.

 

Uzunırmak tebrik etti mi?

 

Hayır. Ali bey henüz arayıp da konuşmadı. Seçilmiş ve atanmışlardan bir Vali Bey, Vali Yardımcısı Alp Bey ve siyasilerden Mehmet Erdem aradı. İlhami Başkan da Cemal beyi arayıp kutlamış.

 

Herkes sizi "Laz Kadir" olarak biliyor. Şu anda yeni bir imaja sahipsiniz. Kamuoyu farkında mı bunun?

 

Tepkiler olumlu yönde. Aydınsporlu olup da sahte Aydınsporlu olanların yolunu değiştirdiğini görüyorum. Bunlar da var. Biz önce Allah"a sonra kendimize güvenerek geldik. Biz tavşanlı maçında yıkılmıştık.

 

En çok korktuğunuz maç hangisi oldu?

 

Bursa"da Oyak Renault maçıydı. Çünkü rakip 8 kişi kalmıştı. Ama biz galibiyete ulaşamamıştık.

 

Ciddi bir psikolojik savaş verdiniz. Kendinizi sıkıntılardan nasıl korudunuz?

 

Sağduyulu davrandık. Dışarıdaki ve yönetimdeki arkadaşlarımın tümü hepsi bana destek oldular. Bazen ben onlara, bazen onlar beni teselli etti. Bundan sonra tüm Aydınlıların bu işe sahip çıkmasını bekliyorum.

 

Eski yöneticiler hep alacaklarının olduğunu her fırsatta açıklıyorlar. Harcadıklarını söylüyor… Sizin alacağınız var mı Aydınspor"dan?

 

En kötü şartlarda başkanlık yaptım. Biri dedi ki kulübe bir kuruş masraf yaptın mı? Dedim ki bizim hiçbirimizin bir kuruş alacağı yok bu kulüpten. Yaptıklarımızı da helal ediyoruz. Herkes eski yöneticiler de gelsin borçlarını helal etsin. Aydınspor"un önü açılsın. Yeni yönetimin önü açılsın. Arkadaşların çok başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü samimiler.

 

YARIN: Yeni Başkan Cemal Özdemir'in özel açıklaması