Gecikmeli etkinlikte 2010 yılının huzurlu ve mutlu geçmesi için temennilerde bulunuldu.

Daha çok romanların yaşadığı ilçenin en renkli mahallesi Yeni Mahalle Muhtarı Derya Zabınoğlu öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, protokol üyelerinin yanı sıra mahalle sakinleri doya doya dönerli pilav yedi. Aralık Pilavı etkinliğine, Germencik Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yavaşoğlu, Emniyet Müdürü Erkan Azak, Milli Eğitim Müdürü Tamer Tunç da katıldı.

“AMAÇ HUZURLU BİR YIL GEÇİRMEK”

Aynı zamanda Güneydoğu Gazisi olan Mahalle Muhtarı Derya Zıbınoğlu, geleneksel hale gelen Aralık Pilavı"nın hem kendileri hem de mahalle halkı için çok önemsendiğini belirterek “Yeni mahalle olarak geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinlik artık alışıldı. Yılın son günlerinde yaptığımız bu pilav, tavuk döner ve lokma hayrı ile gelecek yılın, huzurlu mutlu ve sağlıklı geçmesi için hayır yapardık. Bu yıl değişik nedenlerden dolayı Ocak ayında yapabildik. Bize bu günde destek veren davetimize icabet göstererek onurlandıran Başta Kaymakamımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Bu hayır geleneğinin sürdürülmesinde bize destek veren Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu yönetimine ve mahallemizin imamı Halil Gençay"a da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı hayır geleneğinde kazanlarca pilav ve lokma ile çok miktarda döner kısa sürede tükendi./iha