Aydın"ın İncirliova İlçesi"ne bağlı İkizdere Köyü"nde ölmüşlerin daha huzurlu bir ortamda yatması ve baraj altına kalacak olan mezarlığın taşınarak yeniden inşa edilmesi amacıyla boğa güreşi festivali düzenlendi. İlginç görüntülere sahne olan ve ölmüşler için düzenlenen festivalde güreşen boğaların altında kalan izleyiciler ölüyordu.
Baraj altında kalacağı için önümüzdeki yıl taşınması planlanan köyün ölmüşlerinin de daha huzurlu bir mekanda yatması için düzenlenen boğa güreşi festivaline Aydın, Muğla ve İzmir illerinden yaklaşık 100 çift pehlivan boğa katıldı. Uzun süredir turnuvalara hazırlanan boğalar aşırı sıcağa rağmen rakipleri ile kıran kırana güreştiler. Zaman zaman rakibinden korkup izleyiciler üzerine kaçan boğalar heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.
Sağlık ekiplerinin ve veterinerlerin de hazır tutulduğu güreşlerde bir ara arenaya sığmayan boğalar, tel örgüleri aşıp, yasak bölgede izleme yapan izleyicilerin üzerine daldı. Adrenalin tutkunları bir tonluk boğanın altında kalmamak için boğanın önünden kaçarken, kaçmayı başaramayanlar ise boğaların altında kaldı. Boğanın altında kalan E.C. isimli şahıs ayağa kalamadı. Sağlık ekipleri tarafından arenada ilk müdahalesi yapılan şahıs daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Ölmüşler ve ölecekler için düzenlenen boğa güreşi festivali, kaldığı yerden devam etti. Bayanların da yoğun ilgi gösterdiği güreşlere yaklaşık 8 bin kişinin izlediği bildirildi. Biletlerin 10 TL"den satıldığı güreşlerden elde edilen gelirle taşınacak olan İkizdere Köyü"nün ölmüşlerinin daha güzel bir mekanda yatması için kullanılacağı bildirildi.