Her geçen gün yerelleşen ve meyveli olarak üretilen dondurmanın İncirlisi de üretildi. Oldukça beğenilen incirli dondurmanın , hem enerjik hem de sindirim sistemi dostu bir ürün olduğu belirtildi.

Aydın merkez ve ilçelerinin yanı sıra Ege’nin çeşitli yerlerine dondurma servisi yapan Aymendo Dondurma Fabrikasının tamamen doğal ürünlerle üretmiş olduğu ürünlerin arasına kattığı yepyeni ve değişik bir tat olan İncirli dondurması, süt, doğal salep şeker ve Aydın'ın meşhur ürünü incirden üretiyor.

111111.jpgAydınlı bir firma olarak üretimlerinde Aydın’ın yerel ürünlerini kullanmaya özen gösterdiklerini belirten firmanın ortaklarından Esen Türker, daha önce ürettikleri çilek, karadut, vişne, limon ve benzeri ürünlerle yaptıkları dondurmaların şimdi incirlisini de üretmeye başladıklarını söyledi. Firmanın gıda mühendisleri ve üretim sorumluları olan Elif Bozkurt ve Senem Yıldız bir süredir devam eden çalışmalarının sonucunda incirli dondurma ile çok farklı bir lezzet yakaladıklarını belirttiler. Aydın firması oldukları için yaptıkları her şeyde Aydın’ın menfaatlerini de ön planda tuttuklarını belirten Esen Türker, "Diğer gıda ürünlerimizde ilimizde yetişen ürünlerin kullanılması konusunda ciddi hassasiyet gösterdiğimiz gibi bu yıl da, incirli merivan,incirli draje ve incirli pastadan sonra incirli dondurma üretimine başladık. Çok farklı ve çok hoş bir damak tadı yakaladık. Tüketenler de çok beğendi. Bundan sonra incirli dondurma üretimimiz de devam edecek” dedi. Gıda Mühendisi Elif Bozkurt ise "Piyasa da bulunan bir çok dondurmada doğal salep ve gerçek şeker kullanılmamakta ayrıca kullanılan meyveler, meyve konsantresi olmaktadır. Şeker yerine glikoz şurubu ve doğal salep yerine de piyasada ithal salep olarak adlandırılan kıvam artırıcılar kullanılmaktadır. Bu ürünler piyasada haksız rekabet yapılmasına neden olduğu gibi insan sağlığını da olumsuz olarak etkileyen unsurlardır. Tamamen doğal ürünlerden ve hijyen şartlarına uygun olarak üretilmiş olan dondurma insan sağlığı için faydalıdır ve kış şartlarında bile tüketilebilecek bir besindir" dedi.  

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120713aw000149_01.jpg