Kaçmadığını, kendisinin ve eşinin sağlık sorunlarıyla nedeniyle iki ay yurt dışına çıktığını söyleyen Bedrettin Dalan, kendisinin İsrail"de olduğu yönünde söylentiler çıkartıldığını öne sürerek, "Bu bir komplodur" dedi.

"Komployu kimlerin organize ettiğini tahmin ediyorum" diyen Bedrettin Dalan, " Hadi benimle ilgili yorumum var da, çocuğumla ilgili hiçbir yorumum yok. Babasını bulamadık oğlunu alalım, başka ne olacak" diyerek oğlunun gözaltına alınmasına sitem etti.

Dalan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Siyaseti bıraktım ama düşünüyorum artık. Duruma göre karar verecem. İyi hukukçular, iyi doktorlar, iyi sosyal bilimciler yetiştireyim diye düşünüp, samimi olarak o tarafa kaydım. Siyaseti bıraktım ama siyaset beni bırakmadı. Hayali bir teşkilatın da başkanı yaptılar beni. 1 numarayı tarif ederken hata yapmışlar. Ben mavi gözlü değilim, turkuaz gözlüyüm.

Haksız yere gireriz, Allah"ın adaleti var Böyle bir teşkilatın olup olmadığını biliyorsam Allah gözümü kör etsin. Komedi ya. Hukuk çiğnendiği zaman önce çiğneyene zarar verir, sonra başkasına. Biz girer çıkarız, haksız yatarız yine çıkarız. Ama sonunda bu haksızlığı yapanlar altında kalır, kurtulamazlar. Allah"ın adaleti var, ayıp.

Ne zaman döneceğim pazartesi belli olacak Pazartesi günü doktorla randevum var. Ona göre Türkiye"ye döneceğim. Güya sistemin içindeki kilit adam benmişim! Nasıl kilit adamım. Eğer kilitsem de anahtarım yok... Tövbe yarabbim. Komedi. Yöneltecekleri iftiradan başka birşey olmaz. İspat edebilecekleri hiçbir şey yok. Eğer ben kilit adamsam, demek ki bu davanın geriye kalan hepsi boş. Demek ki geriye kalan herşey boş. Millete bir Hacivat, Karagöz oyunu oynattırıyorlar, hayal.

Eşimi ilaçla uyutuyorlar

Gözaltına alındıktan sonra çocuğumla göreşemedim. Annesini ilaçla uyutuyorlar. Osmanlıca bir söz vardır. "Bu da geçer yahu!"

Hürriyet