ANTALYA'da evlenmek isteyen yaşlı erkeklere tuzak kurup evlilik vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 5'i kadın 7 kişi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Aksu Emniyet Müdürlüğü ekipleri Antalya, Konya, Uşak, Isparta ve Afyonkarahisar'da kendilerine kurban seçtikleri yaşlı erkeklere evlenme vaadinde bulunup ziynet ve giyim eşyası aldıran, daha sonra da kayıplara karışan çeteye yönelik operasyon düzenledi.

Aksu'da polise başvuran 70 yaşındaki Bilal K. evlenmek için bir kadın aradığını kendisine bir tanıdığı vasıtasıyla 3 kadın getirildiğini ve içlerinden birini seçmesini söylediklerini; kendisinin de birini beğenip evlenmeye karar verdiğini söyledi. Bilal K., şunları anlattı:

“Beni Dokuma semtinde bir eve götürdüler. Burada aile görünümünde insanlar vardı ve 3 kadın getirip karşıma oturttular. Bana "İçinden birini seç, evlendirelim" dediler. Ben de kabul edip birini beğendim. Sonra altın almamı isteyince birlikte kuyumcuya gittik. Buradan 3 bin 290 TL tutarında altın aldım. Üzerimde o kadar para vardı. Sonra "Git pasta al, eve gel" dediler. Ben pasta almaya gittim. Döndüğümde evde kimse yoktu. Dolandırıldığımı anladım.”

Bu ihbar üzerine çalışma başlatan Aksu Asayiş Büro Amirliği ekipleri benzer eşkalde kişilerin Konya'da M.U.'dan 8 bin 300 TL, H.A.Ç.'den 10 bin 700 TL, H.A.'dan 4 bin TL ve A.Ö.'den 8 bin TL, Antalya'da A.A.'dan 4 bin 600 TL ve A.E.'den 6 bin TL, Uşak'ta A.D.'den 6 bin TL, Isparta'da H.Ö.'den 9 bin 800 TL ile Afyonkarahisar'da B.A.'dan 7 bin 700 TL tutarında ziynet eşyası ve mağdurlara toplam 10 bin TL tutarında giyim eşyası aldırdıkları ve kayıplara karıştığı ortaya çıktı.

Polis yaptığı çalışmada kadınlardan, kocası kredi kartı dolandırıcılığından cezaevinde bulunan 41 yaşındaki Fatma K. ile irtibata geçerek buluşma istedi. Yaşlı bir polis memuruna köylü kıyafeti giydiren ekipler Çallı'da bulunan bir çay bahçesine gelen kadını yakalayarak gözaltına aldı. 5 ilde 10 kişiyi dolandırdıkları ve yaklaşık 70 bin TL tutarında ziynet eşyası, 10 bin TL tutarında da giyim eşyası aldırdıkları iddia edilen diğer şüpheliler 38 yaşındaki Ata Ünal D., 39 yaşındaki Erol Ş., 36 yaşındaki Emine A., 41 yaşındaki Fatma Y., 52 yaşındaki Esengül B. ve boşandığı eşinden olan 25 yaşındaki kızı Sevim Y. da Antalya ve Konya'da gözaltına alındı.

Şüpheliler sorgulanmak üzere Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sabah saatlerinde doktor kontrolünden geçirilen şüphelilerden Fatma K. görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi.

DHA