Konyaaltı İlçesi Pınarbaşı Mahallesi Kuba Camii'nde 7 yıldır imamlık yapan 38 yaşındaki Hasan Yaylacı, teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesiyle tanınıyor. Daha önce camiye kapalı devre kamera sistemi, sinevizyon ve projeksiyon sistemini kazandıran imam Hasan Yaylacı, bu kez yeni bir uygulamaya daha imza attı.

14 yıldır imamlık yapan evli ve iki çocuk babası Hasan Yaylacı, bu camiye ilk atandığında A4 kağıdına aldığı cuma hutbesini cemaatine aktarıyordu. Gelişen teknolojiyi yakından takip ettiğini söyleyen Yaylacı, "Bu teknolojiyi cemaatimizle nasıl buluştururum diye düşünmeye başladım. Günümüzde de teknoloji her alanda kullanılıyor. İl müftülüğümüzün sitesinde yer alan o haftanın cuma hutbesini telefonuma indirdim. Baktım çok güzel okunuyor. Tabii ki bunu İslam'ın süzgecinden geçirdikten sonra cemaatimizle paylaşmak istedim. Yaklaşık iki aydır cemaatime hutbeyi mailden gönderiyorum" dedi.

CEMAATE ÖRNEK İMAM

Teknolojiye karşı bir merakı olduğunu dile getiren Yaylacı, cemaatin kendine gösterdiği ilgiden de memnun olduğunu söyledi. İmam Yaylacı, cemaatın, 'Hocam çok iyi bir iş yapmışsınız, harikasınız' dediğini anlatan Yaylacı, şöyle konuştu: "İnsanların hem sempatisini hem de ilgisini çekiyor. Cemaat ayrıca, İslamiyet'in teknolojiden uzak kalmadığını teknoloji ile iç içe olduğunun göstergesi olarak görüyorlar."

CEMAATTEN MAIL İSTEĞİ

Cemaatin hutbe metnini de kendilerine mail olarak atmasını istediklerini aktaran Yaylacı, sözlerine şöyle devam etti: "İnsanlar, "Hutbe metnini nasıl edinebilirim, bana da mail atar mısınız' diyorlar. Bende alabilir miyim' diye soruyorlar. Bende elimden geldiği kadar yardımcı oluyorum. Cemaate teknolojinin faydasını anlatmak ve göstermek bizim görevimiz diye düşünüyorum. İnşallah telefondan hutbe verme diğer arkadaşlarıma da örnek olur"

DİKKAT ÇEKİCİ

Cami cemaatinden Soner Özel, imamın telefondan hutbe vermesini çok güzel bulduğunu belirterek, "Peygamber efendimizin,' Zorlaştırmayın, kolaylaştırın' diye bir hadisi var. Hocamızın telefondan hutbe vermesi güzel. Daha önce hiç bir camide böyle bir uygulama görmedim. Bana çok farklı geldi. Dikkat çekiyor, dinin saflığını güzel şekilde anlatıyor" dedi.

ÇAĞIN GEREĞİ

Güven Çakmak isimli vatandaş ise imamın güzel bir uygulama yaptığını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Güzel bir örnek. Daha önce telefondan hutbe duymadım. Yani güzel bir uygulama bunu herkes yakından takip ederse güzel olur. Eskiden A4 kağıdından okuyordu. Bunlar çağımızda olması gereken şeyler. Hocamızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.