Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Okurcalar Beldesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen hortumda yaralanan 3'ü Rus 5'i Alman turistin tedavisi sürerken, yerli ve yabancı turistler bugün yine deniz kenarında buluştu.

Bir otelin çatısını uçuran, plajdaki şezlongları uçuran hortum beldede büyük maddi hasara yol açtı. Bu sabah güneşli havayı gören otellerdeki turistler, hasar gören plajlara akın etti. Turistler, güneşlenmek için, kırılan ve çevreye savrulan şezlongları toplayarak denizde temizlediler. Bazı turistler, plajda oluşan hasarı kamera ve fotoğraf makineleriyle görüntüledi. Turistik otellerde hasar tespit yapıldıktan sonra tadilata başlanacağı öğrenildi.

Rus turist Verani Kabiyan, fırtına konusunda kendilerine daha önceden uyarıda bulunulmadığını söyledi. Akşam saatlerinde rüzgar başlamadan önce yağmur yağmaya başladığını belirten Kabiyan, "Beklenmedik bir şekilde hava birden kapandı. O anda korkmadın ancak etrafımızdaki her şey uçuşmaya başladı. Şaşkınlık içine girdik. Çevremizde ağlayan çocuklar vardı, onlara üzüldük. Çok şükür bize bir şey olmadı" dedi.

Nukolay Vostryakov ise, "Akşamüstü rüzgardan önce yağmur yağmaya başladı. O sırada çocuklarımızla birlikte denize giriyorduk. Birden hava karardı ve sert rüzgar esmeye başladı. Otelimize çekilmeye başladık. Birden hortum olduğunu fark ettik ve panik olduk. Şezlonglar havada uçuşmaya başladı. Hava karardı ve 3 metre önümüzü göremiyorduk. Büyük bir şok yaşadık. Olayın şokunu kısa sürede atlattık ve çocuklarımız bugün denizde yüzmeye devam ediyor. Türkiye'ye İlk kez gelmiyoruz. Bu olaydan sonra korku yaşadık ancak gelmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Adeliya Khanova da, "Otel kuaföründe saçımı yaptırıyordum. Birden hava karardı ve fırtına başladı. Çocukların bağırma seslerini duydum. Otel görevlileri fırtına geldiğini söyledi ve korktuk. Kısa zaman içinde şok yaşadık. Hayatta olmanın önemini daha sonra fark ettik" dedi.

Olayda yaralanan biri çocuk 8 turistin tedavisi kaldırıldıkları özel bir hastanede devam ediyor. Rus turist Kathrina Rogakino'nun (29) tedavisi yoğun bakım ünetisinde sürüyor. Amelayat olan Rogakino'nun karaciğerinde yırtık, yemek borusu, göğsünde yaralanmalar olduğu belirtildi. Sağ bacağından yaralanan Rus turist Djnatlieva Shifro ve 54 yaşındaki Taymuraz Elbakizde'nin (54) durumlarının iyi olduğu ve gözetim altında tutulduğu bildirildi. Alman turistler Uwe Jaster (59), Roswita Kappe (53), Olaf Vass (41), Matihas Kinger (41) ve Klinger Lea Namoıkel'in (2) durumlarının iyi olduğu yarın akşam taburcu edileceklerini söyledi. HT