Henüz 5 yaşındaydı ve kanser ciğerlerini sarmıştı. Doktorlar minik Pascal'a bir kaç ay ömür biçmişlerdi. Pascal'a son isteği sorulduğunda cevabı, ölmeden önce anne ve babasının düğünlerini görmek olmuştu. İki çocukları olmasına rağmen evlenmeden birlikte yaşayan anne Yvonne ve baba Marco, kanser hastası yavrularının son isteğini yerine getirmiş ve düğün Almanya'da bütün medyanın ilgisini görmüştü.

Anne ve babasının düğünlerinin üzerinden henüz 4 ay geçmeden, kanserin pençesine düşen Pascal yaşama veda etti. Doktorlar ölmesinin çok yakın olduğunu biliyor ve hayata gözlerini yumarken çok acı çekmesini önlemek için yüksek dozda morfin vermişti. Geçen cuma günü saat 20.20'de küçük yavru anne ve babasının kolları arasında yaşama veda etti. Ölüm sonrası Bild gazetesine açıklama yapan baba Marco, "Oğlum kansere karşı verdiği savaşı kaybetmedi, hayata gözlerini yumarak kendini ondan kurtardı" dedi.

2009 yıl başından itibaren doktorlar, 5 yaşındaki Pascal'ın bütün ciğerini kanserin sardığını teşhis etmiş ve ölümü beklemekten başka bir çareleri olmadığını açıklamıştı.

Şimdi Almanya hastalık sürecinde sempatik tavırlarıyla bütün ülkenin kalbini kazanan ve bir bakıma kanser hastalarının umudu da olan Pascal'ın cenaze törenine hazırlanıyor.


DÜNYADAN KISA KISA...

DOMUZ GRİBİ VİDEO OYUNU OLDU
Dünyada ilk olarak Meksika'da nisan ayında patlak veren, sınırları aşan salgına dönüşen ve aşı üretim çalışmaları yapılan H1N1 virüsünün yol açtığı domuz gribi, şimdi de bir video oyununa konu oldu. Hastalığa karşı insanları bilinçlendirme hedefinde olduklarını açıklayan Hollandalı bilim adamları, oyuncuların sınırları aşan yeni bir salgını kontrol altına almaya çalışacağı bir video oyunu tasarladı.

KİRAZ ŞEKLİNDE ALTIN SARISI DOMATES ÜRETİLDİ
Suriyeli bir çiftçi, kimyasal madde kullanmadan, meyve ve sebzeleri farklı renk ve ağırlıkta üretiyor. Resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Dar'a şehrine bağlı Tafas köyünde yaşayan Ahmet Süleyman kiraz şeklinde, altın rengi ve 2 gram ağırlığında domates yetiştirdi.

SATÜRN'ÜN UYDUSU TİTAN'DA FIRTINA
Satürn'ün Dünya'ya benzerliğiyle dikkat çeken en büyük uydusu Titan'da Hindistan büyüklüğünde fırtına koptu, fırtınanın "gözü" gözlendi. ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki California Institute of Technology (Caltech), gözlemde, dev metan gazı bulutunun, soğuk çöllük bir bölge üzerinde tespit edildiğini belirtti.