MANİSA'nın Köprübaşı İlçesi'nde yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu belirtilen 27 yaşındaki Şenol Durmuş, 5 yaşındaki oğlunun gözü önünde, annesi 57 yaşındaki Fadime Durmuş'u önce bıçakladı ardından da boğazını keserek öldürdü.
Olay, Mehmet Akif Mahallesi Bayrak Sokak'ta bugün 03.00 sıralarında meydana geldi. Eşinden boşanan, işşsiz olan ve psikolojik sorunları bulunduğu için bir süre tedavi görerek ilaç kullanan Şenol Durmuş sabaha karşı oğlu M.D.'yi uyandırarak bayramlık elbiselerini giydirdi. Şenol Durmuş, oğlunun polislere anlattığına göre, “Seninle kurban keseceğiz diyerek” onu diğer odada uyuyan babaannesi Fadime Durmuş'un yanına getirdi. Şenol Durmuş, annesini oğlunun gözleri önünde önce bıçakladı, ardından da boğazını keserek öldürdü. Daha sonra annesinin elbiselerini çıkaran Şenol Durmuş, onu tavana astı, kafa derisini yüzmeye çalıştı, kulaklarını kesti, gözlerini oydu.
Oğlunun gözleri önünde işlediği korkunç cinayetin ardından üstünü değiştiren, ellerini yıkayan Şenol Durmuş, oğluyla beraber meydandaki Atatürk Anıtı'nın önüne giderek selam durdu, sela okudu. Sonra da Köprübaşı Polis Karakolu'na giden Şenol Durmuş'un memurlara evde kurban kestiğini söyledi. Şenol Durmuş'u ve oğlunu yanlara alarak evlerine giden polisler korkunç manzarayla karşılaştı. Şenol Durmuş gözaltına alınırken, Fadime Durmuş'un cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Cinayetin işlendiği sırada evli kızı Havva Çayır'ın evinde olduğunu belirten baba Zekeriya Durmuş, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu, bir süre tedavi gördüğünü, son iki aydır da kendisine verilen ilaçları kullanmadığını söyledi.