Üç özürlü kızına tek başına ve yalnızca temizlikçilik yaparak bakmaya çalışıyor. Polisin, “Kızlarını yurda ver” teklifini reddediyor. “Evde su bile yok ama ben onlar için her şeyi yaparım. Engelli maaşı bağlasalar birçok şey düzelir” diyor. Yani çok şey istemiyor.

Adana"da zihinsel engelli 3 kızını eve kilitleyip işe giden 43 yaşındaki Selma Tecimen, çocuklarını Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu"na (SHÇEK) vermeyeceğini belirterek, “Ben anneyim. Onlara bakmam gerek, yurda veremem. Engelli maaşı bağlanırsa, işten ayrılıp çocuklarıma bakarım” dedi. Dram, üçü de zihinsel engelli olan 22 yaşındaki Fulya, 15 yaşındaki Sinem ve 11 yaşındaki Sezgi Serin kardeşlerin, önceki gün evlerinin mutfak camını kırmasıyla ortaya çıkmıştı. Komşuların polise haber vermesi üzerine anne Selma Tecimen eve getirilerek, 3 kız kardeş sağlık kontrolünden geçirmek üzere hastaneye götürülmüştü. Çocuklarıyla birlikte hastaneye giden ve sağlık raporu alan anne Tecimen, polislerin çocukları SHÇEK"e bağlı yurda verme önerisini kabul etmedi. Tecimen, kızları adına engelli maaşı bağlanması için başvurduğunu, bağlanması durumunda kendisinin işten ayrılarak çocuklarına bakabileceğini söyledi. Bunun üzerine çocukları tekrar eve getiren polis, kırdığı kapının kilidini de yaptırarak evden ayrıldı.

Alkolik ve engelli çocuklarını kabul etmediği için 5 yıl önce ayrıldığı eşi Ahmet Serin"in evinde oturduğunu anlatan Tecimen şöyle konuştu: “Kızlarımı da rehabilitasyon merkezinde iyi bakılmadığı için aldım. Ben anneyim, kızlarıma bakmak zorundayım. Polislerle sağlık raporu almak için hastaneye gittik. Param olmadığı için 70 Tl"lik senet imzalayıp, kızlarımın raporunu aldım. Ben onlar için her eziyeti çekiyorum. Bu evde bizi barındırmıyorlar”

DOLAP BOŞ YIKANMAYA SU BİLE YOK

Fedakar anne Selma, “Yemek-içmek için kullandığımız suyu komşulardan alıyorum. Banyo için de annemin evine gidiyorum. Ailem ortada bırakmazdı ama onların da geçim sıkıntısı var. Dolabım bomboş. Meyve bile alamıyorum. Kayınvaliden evi satacak ve biz evsiz kalacağız” diyor.