Lider Eğitim Kurumları yaklaşık bir yıldır süren deneme eğitimi çalışmaları sonunda Aydın"da bir ilke imza atarak, ilköğretim ve lisede İngilizce dersi görmüş kişileri özel bir metotla 9 günde İngilizce konuşturmayı başardı.

Kurum Aydın Turistik Park"ta düzenlediği toplantı ile yeni sistemi hem meraklılarına hem de kamuoyuna açıkladı.

Globalleşen dünyada birçok kişinin İngilizce konuşamadığı için yurtdışına çıkamadığı gibi, hem sosyal hem de iş hayatında bir çok sorunla karşılaştığını belirten Lider Eğitim Kurumları 9 Günde İngilizce Eğitim Danışmanı Ziya Demiryapar, "Sugestopedia" metodu (Öğrenmenin önündeki psikolojik engellerin kalkmasıyla ve beynin yakın-bilinç bölümünün çalıştırıcı aktivitelerle) bu başarıyı elde ettiklerini söyledi.

İngiliz dilinin kayıtsız şartsız egemenliğini ilan ettiği günümüz dünyasında bu dili bilmemenin insanların hayatını ciddi derece olumsuz etkilediğini belirten Ziya Demiryapar, “İnternetteki çoğu kaynağın bu dilden olması bir yana dünyamızda kuş uçmaz kervan geçmez yerdeki bir dükkanın ismini anlamak için bile İngilizce bilmek gerekiyor. 1972"den beri Avrupa"da çeşitli enstitülerde uygulanan bu yöntem artık Aydın"da Lider Language Schools"da. Metodun adı Suggestopedi. Bu yöntemle dil öğrenmenin aktif bir süreç haline gelmesi için katılımcıların görme, duyma gibi tüm duyularına hitap ediyoruz” dedi.

Uzun yıllar İngilizce dil kursları veren tecrübeli bir kadroya sahip olduklarını ve ve İngilizce öğrenimi konusunda Türkiye"de çok ciddi problemler olduğunu gördüklerini belirten Demiryapar bu problemler karşısında teknik bir arayışa girdiklerini ve isteyenlerin 9 günde İngilizce konuşma kabiliyetine kavuştuğu söyledi.

Yapılan araştırmalara göre öğrenmeyi genellikle psikolojik durumun etkilediğini ifade eden Lider Eğitim Kurumları 9 Günde İngilizce Eğitim Danışmanı Ziya Demiryapar “Bulgar Psikiyatr ve Eğitimci Prof. Georgi Lazanov"un metoduna göre öğrenmeyi psikolojik durumumuz etkiler.

Başarısızlık korkumuz bize sınır oluşturur. Zihinsel yeteneklerimizin sadece yüzde 5 ile 10"u arasında kalırız. Bu metodun amacı öğrenci duygularını iyileştirerek korkudan ve öğrenmenin önündeki engelleri azaltmaktır. Kurum olarak biz çeşitli özel metotların dışında eğitim süreci değil yaşayarak öğrenme ile konuşma ve dile hakim olma ağırlıklı bir program yaptık.

Yaklaşık bir yıldır süren deneme eğitimlerimizde programlara katılanların 9 günde İngilizce konuşmasını sağladık. Kurum olarak amacımız, öğrencilerin yabancı dil yetkinliğini dışarıda duyduklarını anlayacak, anlayabildikleri mesajlara cevap verebilecek seviyeye getirmek için yeterli derecede anlaşılır, ilginç, dilbilgisi eksenli olmayan, bilgi sunmaktır” dedi.

Fotoğraflar: Elvan  Çetin