Yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu'nun yaptığı 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler' müzikali, büyükten küçüğe, masalları seven herkese keyifli zaman geçirtmeyi vadediyor. Oyunda Pamuk Prenses rolünde Akasya Asıltürkmen, üvey anne rolünde ise Pamela Spence yer alıyor.

Alışılmışın dışında bir Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalı

Yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu'nun yaptığı 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler' çocukları
29 Ocak Pazar günü saat 15.00'da müzikli bir serüvene davet ediyor. Oyunun uyarlaması Yavuz Pekman'a, müziği Alper Maral'a, dekoru ve kostümü Hakan Dündar'a ait. Oyunun sürprizleri; Pamuk Prenses rolünde Başrolde Aşk ve Lise Defteri dizilerinin sevilen oyuncusu Akasya Asıltürkmen, üvey anne rolünde ise pop-rock şarkıları ile tanınan ve aynı zamanda konservatuarın tiyatro bölümünden mezun olan Pamela Spence. 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler' çocukları, çok iyi bildikleri masalın hiç hayal etmedikleri yepyeni bir versiyonu ile tanıştırmaya hazırlanıyor.

Oyun hakkında açıklamalarda bulunan oyunun yönetmeni Işıl Kasapoğlu; "Grimm kardeşlerin eserlerinin birçok farklı yorumu var. Bence bu kadar çeşitliliğin olması en çok çocukların yararına. Ortaya koyacağımız müzikalde oyunun aslına sadık kalsak da farklılaştırdığımız noktalar var. Sadece çocukların değil büyüklerin de büyük keyif alacağını düşündüğüm bir sonuç çıktı. Türkiye'de müzikal anlamında yeteri kadar eser sahneye koyulmuyor. Umarım bizim oyunumuz bu anlamda da yeni eserlerin doğmasına katkıda bulunur" dedi.

Pamuk Prenses rolüyle projede yer almaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Akasya Aslıtürkmen şunları söyledi: "Kız çocuklarının hayalidir prenses olmak. Aslına bakarsanız Pamuk Prenses'e benzediğimi düşünüyorum. Bizim çocukluğumuzdan beri gördüğümüz çizimlerde hep beyaz tenli, lüle lüle saçlı bir karakterdi Pamuk Prenses. Şimdi bakıyorum da galiba gerçekten ona benziyorum. Grimm Kardeşler'in eseri de aslında neredeyse tüm klasikleşen eserlerde olduğu gibi 'iyiler her zaman kazanır' önermesine sahip. Ama hikâyenin akışında farklılıklar var tabi"


Üvey anne rolüyle izleyenlerin karşısına çıkacak olan Pamela Spence ise; '"Kötü bir karakter oynuyorum belki ama sadece kötü değil kötülüğün yanında eğlenceli de bir karakter bizim üvey annemiz. Bütün oyuncuları kötü oynamak isterler aslında. Kötü karakterler sürprizlerle doludur. İyilerin ise ne yapacakları bellidir. O yüzden bu rolü oynadığım için çok mutluyum" dedi. Pamela Spence oyunun müziklerinin de çocukları hafife alan eserler değil aksine onları ciddiye alan ve fazlasıyla keyif alacakları parçalardan oluştuğunu belirtti.

'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler', masala kattığı yeni yorumuyla küçüklerin hayal dünyasını zenginleştirirken, büyüklere unuttukları, özledikleri duyguları tekrar yaşama fırsatını sunuyor.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler
Çocuklar için Müzikli Serüven

Yazan: Grimm Kardeşler
Uyarlayan: Yavuz Pekman
Yönetmen: Işıl Kasapoğlu
Müzik: Alper Maral
Dekor ve Kostüm: Hakan Dündar
Koreografi: Duygu Güngör
Işık Tasarımı: Cem Yılmazer
Yönetmen Yardımcısı: ZeynepSu Kasapoğlu
Oyuncular, Dansçılar ve Koro:

Akasya Asıltürkmen, Pamela Spence, Sibel Altan, Sarp Aydınoğlu, Sezin Bozacı, Merve Dağlı, Merve Dizdar, Özlem Durmaz, Öyküm Erdoğan, ZeynepSu Kasapoğlu, Serkan Keskin, Mustafa Kırantepe, Volkan Muzaffer Sarıöz, Yavuz Pekman, Uğur Senkeri, Mehmet Şeker,
Sabahattin Yakut

Tarih: 29 Ocak Pazar
Saat: 15.00
Yer: İş Sanat

Bilet fiyatları:
Yetişkin 20 TL Öğrenci 15 TL

Satış noktaları:

İş Sanat Ana Gişe - 0212 316 10 83
Biletix – 0216 556 98 00
www.biletix.com

issanat.com.tr
http://twitter.com/#!/issanat
http://www.facebook.com/issanat#!/issanat