Göksu, yaptığı açıklamada, çarşaf listede aday sıra numarasının 16 olduğunu anımsattı. Kurultayın ikinci günü sonuçların açıklanmasının ardından divan başkanlığına aldığı oy oranını sorduğunu ancak kendisine sıralamada olmadığının söylendiğini savundu.

Ertesi gün parti genel merkezinde 326 oy aldığının söylendiğini belirten Göksu, ''Ancak itiraz için İlçe Seçim Kurulu'na geldiğimde oyumun 53 olduğu ortaya çıktı. Bu tür çelişkiler sadece bende değil birçok arkadaşımda var. Görüştüğüm diğer adaylar da yaklaşık 300 oy kaybı olduğunu söylediler. Eğer bu hata bilgisayar programından kaynaklanıyorsa hata kişiye göre değildir'' dedi.

Aynı hatanın bütün adayların sonuçlarında yaşanması gerektiğini ileri süren Göksu, bütün sandıkların yeniden sayılmasını istediğini, bu talebini de İlçe Seçim Kurulu'na ilettiğini kaydetti.

-''Türk siyasi tarihinin en talihsiz kurultaylarından''-

Çetin Soysal'ın avukatı Rezan Epözdemir, CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nın Türk siyasi tarihinin en talihsiz kurultaylarından biri olduğunu savundu.
Seçime şaibe karıştığını bunun sorumlusunun da İlçe Seçim Kurulu ve sandık görevlileri olduğunu ileri süren Epözdemir, gerekli denetim ve kontrol mekanizmasının işletilemediğini iddia etti.

Bazı sandıklarda geçerli oy sayısından fazla oy alan adaylar bulunduğunu öne süren Epözdemir, bu durumun mantık ve fizik kurallarına aykırı olduğunu belirtti.

Seçim Kurulu'nun ''bilgisayar programından kaynaklı bir hata yaptığını'' söylediğini ifade eden Epözdemir, şunları söyledi:

''Müvekkilimiz Çetin Soysal, pazartesi günü annesini ve bebeğini kaybetti ne yazık ki. Dolayısıyla bu seçim sürecine müdahil olamadı. Buna rağmen yapılan bu hukuksuzluk kabul edilebilir değildir. İlk sonuç açıklandığında, anons edildiğinde müvekkilimizin 602 tane oyu vardı. O haliyle 'sarı listeyi' de delerek PM'ye girmişti. Fakat dün yapılan itirazlar, özellikle listeye giremeyenlerin itirazları sonucunda, İlçe Seçim Kurulu skandal şekilde, 'oylamalar hatalı hesaplanmıştır' dedi ve 52 PM'de ortalama herkesin 100 oyu düşerken, müvekkilimizin 262 oyu düştü. Türk siyasi tarihinde bir ilk, 262 oy.''

-''300'e yakın itiraz var''-

Tüm adaylardan aynı oranda düşüş yapılmadığını, bunu da anlayamadıklarını belirten Epözdemir, yeni açıklanan listeyle Soysal'ın liste dışı kaldığını söyledi.

''Bu ateş üfleyerek sönmez'' diyen ve İlçe Seçim Kurulu'na 300'e yakın itiraz yapıldığını bildiren Epözdemir, kamu vicdanının rahatlaması için tek tek sandıkların açılması ve oyların yeniden sayılması gerektiğini kaydetti.

Epözdemir, açıklamalarının ardından İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.