Philips’in yürüttüğü kapsamlı Kadın Sağlığı Araştırmasının sonuçları açıklandı:

• Kadınların yüzde 41’i daha önce kendisine veya bir yakınına meme kanseri teşhisi konduğunu belirtiyor.
• Kadınların yarıdan fazlası kanserden korunmak için hiçbir şey yapmıyor.
• Kadınların çoğunluğu genel olarak fiziksel sağlık durumundan memnun.
• Kadınların yüzde 65’i yeterli düzeyde fiziksel egzersiz yapmıyor.
• Kadınların üçte biri hayatında hiç jinekoloğa gitmemiş.
• Türkiye’deki kadınların yüzde 78’i her yıl düzenli olarak mamografi çektirmenin meme kanseri teşhisine etkisinin büyük olduğunu düşünüyor.

Kadın sağlığı konusunda çalışmalarını hassasiyetle sürdüren, sağlık ve iyi yaşam alanının lider markası Philips, sağlık araştırmalarına destek vermeyi sürdürüyor.

Philips tarafından yürütülen söz konusu araştırmalardan birini de kadın sağlığı ve meme kanseri araştırmasının raporu oluşturuyor. 12 ilde, 403 kadınla görüşülerek gerçekleştirilen araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor: Araştırmaya göre katılımcılardan yüzde 41’i daha önce kendisine veya bir yakınına meme kanseri teşhisi konduğunu söylüyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye’deki kadınların yarıdan fazlası sağlık hizmetlerini, kadın ihtiyaçlarını karşılama konusunda yeterli bulmuyor. Devletin kadın sağlığına öncelik vermesi ve kaynak ayırması gerektiği düşünülen hastalıkların başında ise kanser geliyor.

Araştırmaya katılan kadınların yüzde 62’si fiziksel sağlık durumundan genel olarak memnun olduğunu, buna karşın %65’i yeterli düzeyde fiziksel egzersiz yapmadıklarını belirtiyor. Görüşülen kişilerin önümüzdeki 5 yıl içinde sağlıkları için tehdit oluşturmasından endişe ettikleri hastalıkların başında yüksek tansiyon, jinekolojik hastalıklar, eklem ağrıları ve meme kanseri geliyor.

Araştırmadan çıkan diğer bir çarpıcı sonuç da; kadınların yaklaşık üçte birinin hiç jinekoloğa gitmediği. Yılda 1 ve daha sık jinekoloğa gittiğini belirten kadınların oranı %44, bugüne kadar meme kanseri taraması yaptırmak ve kontrol amacıyla bir doktor ya da sağlık kurumuna gittiğini belirtenlerin oranı ise %42. Meme kanseri taraması için en sık uygulandığı belirtilen teşhis yöntemi ise doktor muayenesi.

Her yıl düzenli olarak mamografi çektirmenin meme kanseri teşhisine etkisinin büyük olduğunu düşünenlerin oranı %78. Erken teşhisin tedavi edilebilirlik üzerindeki önemine yönelik farkındalığın da %85’le oldukça yüksek olduğu gözleniyor. Meme kanseri konusunda etkili bilgi kaynakları incelendiğinde, televizyon programları ve uzman doktorların bilgi alınan kaynakların başında geldiği görülüyor.

Araştırma hakkında bilgi veren Türk Philips CEO’su ve Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Willem Rozenberg; “Philips olarak kadınları en çok etkileyen hastalık ve koşullar içinde onların özel ihtiyaçlarını ve deneyimlerini anlayarak, kadınların sağlıklarını ve yaşam kalitelerini iyileştirmek için uzmanlığımızı ve yaratıcılığımızı uygulamada büyük bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum” dedi.