AYDINPOST İSTİHBARAT HABER-12 Haziran seçimlerine her geçen gün biraz daha yaklaşılırken siyasi partilerde de anket çalışmaları hızlandı.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Aydın merkezli olarak yaptırdığı anketle ilgili bilgilere ulaşan Aydınpost Haber Merkezi, ilginç detaylara rastladı.
Aydın'da görevde olan ve daha önce görev yapmış milletvekilleri için "AK Parti'de yeniden hangi vekillerin listede olmasını istersiniz?" sorusunun cevabını veren denekler, herkesi şaşırtacak bir tablonun ortaya çıkmasına zemin hazırladı.
AK Parti İl Başkanlığından istifa ettikten sonra ciddi bir destek ve ısrarla milletvekili adaylığını açıklayan ve ardından 23. dönemde Aydın Milletvekili seçilen Mehmet Erdem'e ilginin giderek azaldığı ankete yansırken, anket cevaplarında milletvekili olmayan isimlerin de yansıtıldığı gelen bilgiler arasında.
Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Atilla Koç'u halen daha sempatik bulduğu ortaya çıkan deneklerin, verdiği cevaplarla AKP için ortaya çıkan sıralama şöyle oldu:
Atilla Koç, Ahmet Ertürk, Semiha Öyüş ve Mehmet Erdem

AK Parti Genel Merkezi'ne ulaştırıldığı konuşulan anket çalışmasının Aydın'da yaklaşık 4 gün sürdüğü, anket ekibinin çalışmalarını tamamladıktan sonra il merkezinden ayrıldığı bildirildi.

Yeni isimler de girdi
Öte yandan anket çalışması sırasında deneklerin verdiği cevaplar arasında yeni isimler de mevcut. Ankete yanıt veren çok sayıda vatandaşın görevden alınan eski İl Başkanı İ. Hakkı Eser'i de milletvekili olarak sıralamada görmek istediğini belirttiği de sonuçlara yansıdığı da gelen bilgiler arasında.

AK Parti yeni ankete hazırlanıyor
20 Mart pazar günü milletvekili aday adayları için temayül yoklamaya hazırlanan AK Parti'de temayül sonrasında da yine çok katılımlı bir anket yapılacağı iddia ediliyor.

Partililer yeni yüz istiyor
AKP'liler pek çoğu 24. dönemde milletvekillerinin yeni yüzlerden oluşması fikrini savunuyor. Parti oylarının artması için yeni yüzlere listede öncelik verilmesini söyleyen çok sayıda partili görüşlerini de anketlere yansıttığı gözlendi.