Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Albert Long Hall konserleri 15. yılına bugün Moskova Eski Müzik Akademisi konseriyle giriyor. Bu yıl 'Şarkının Kanatlarında' ana temasını işleyecek olan programda Türk ve yabancı önemli solist ve toplulukların ilginç konserleri yer alıyor.

İstanbul- BÜ Müzik Koordinatörü Evin İlyasoğlu sezonu on beşinci kez, kısıtlı bütçeye karşın güçlü programlar hazırlayarak açmayı başarırken; “Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall konserlerimiz 15.yılına giriyor. Şarkılarla şiirlerin kucaklaştığı rengarenk bir program hazırladık. 14 Ekim’den 21 Aralık tarihine kadar, her Çarşamba saat 19.30’da salonun eşsiz ortamında sizlerle buluşmayı bekliyoruz” diyor.


İlk konser

Sezonun “Yaz Gecesi Rüyası” başlıklı ilk konserini Moskova Eski Müzik Akademisi şef ve solo keman Tatyana Grindenko yönetiminde verecek. Çarşamba akşamı saat 19.30’daki konser programında; Purcell’in Yaylılar ve Org İçin “Yaz Gecesi Rüyası”, Vivaldi’nin Keman Konçertosu "Yaz"(L'estate), Biber’in Serenat, Boccherini’nin Kentet “La Musica Notturna Delle Strade di Madrid", Telemann’nın Yaylılar İçin Konçerto “Ziyafet Müziği”, Vivaldi’nin Keman ve Yaylı Çalgılar İçin Konçerto "il riposo" ve Mozart’ın “Serenata Notturna” yer alıyor.

Gelecek konser

19 Ekim Çarşamba akşamı gerçekleşecek olan “Handel’in Sonsuz Zerafeti” başlıklı tümü Handel’in eserlerine ayrılmış olan konserin solistleri soprano Julia Doyle ve org sanatçısı Yoshi Kazama. Sanatçılara Tercia Realidad Topluluğu eşlik edecek.


Bilgi için: 0212-359 66 48