Her şeyin güllük gülistanlık sürdüğü Galatasaray"da Eskişehir karşısında alınan beklenmedik beraberlikle seri bozuldu ve liderlik elden gitti. Bu puan kaybı ileride telafi edilebilir, ancak yılın transferi olarak alınan Elano Blumer forma giymemeye devam ederse, Sarı-Kırmızılı ekipte giderilmesi zor arızalar yaşanabilir. Pazar gecesi alınan sonuçtan sonra herkesin aklını "nasıl kazanamadık"tan çok, "hiçbir sakatlığı yokken Elano niye oynamadı?" sorusu kurcaladı.

Hedefi 2010 Güney Afrika
Kimse Frank Rijkaard"a işini öğretecek değil. Hollandalı teknik adamın rotasyon uygulaması çok mantıklı ve takımda devamlılığı sağlama açısından da verimli olabilir. Ama rotasyon yapılıp, dinlendirilecek oyuncuların seçiminde bazı riskler söz konusu. Elano Blumer"in tercihini Galatasaray"dan yana kullanmasındaki en önemli faktör, 2010 Dünya Kupası"nda Brezilya Milli Takımı kadrosuna seçilebilmekti. Sambacı yıldız, sürekli forma giyeceğini düşünerek rotayı Türkiye"ye çevirmişti ve bunu da röportajlarında açıklamıştı. Manchester City"de zaman zaman yedek kalan Sambacı, bu konuda teknik direktör Mark Hughes"le ciddi problemler yaşamıştı. Brezilyalı oyuncunun 11"de olmadığında, genelde "arıza" çıkarttığı İngiltere"den biliniyor.

Eto"o ile kriz yaşamıştı
Rijkaard, Kasımpaşa maçının ikinci yarısında oyundan çıkardığı, Eskişehir karşısında hiç görev vermediği Elano"ya ligde sadece 181 dakika şans tanıdı. Oysa ki Barcelona"yı çalıştırırken, Racing Santander deplasmanında Samuel Eto"o ile büyük bir kriz yaşayan Hollandalı"nın elinde önemli bir tecrübe var! Sanırım Elano konusunda ipleri eline alıp, çok daha dikkatli davranacaktır./fanatik