Kasasında sadece 3 milyon Euro kalan Sicilya’nın toplam borcu 5 milyar 247 milyon Euro’ya ulaştı. İtalya Başbakanı Mario Monti, Sicilya Valisi Lombardo’dan acil istifasını istedi.

Euro Bölgesi’nde kontrol altına alınamayan borç sorunu ülke iflaslarına yönelik spekülasyonların gündemde kalmasına neden oluyor. Yunanistan, Portekiz ve İrlanda derken artık Euro Bölgesi ülkelerinin bazı eyaletleri ve hatta adaları da ödeme zorluğuna girmiş durumda.

Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs RumKesimi temmuz ayının sonuna kadar 10milyar Euro destek kredisine ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Son gelen haberlere göre ise borç sorunuyla boğuşan İtalya’nın Sicilya Adası da iflas bayrağını çekmek üzere.

İtalya Başbakanı MarioMonti, Sicilya Özerk Bölgesi'nin Başkanı Raffaele Lombardo'nun “adanın iflasa çok yakın olması” sebebiyle 31 Temmuz'a kadar istifa etmesini istedi. İstifanın en önemli sebebi olarak, Sicilya'nın en kısa zamanda 3.7milyar Euro'ya ihtiyacının olması gösteriliyor. Kasasında sadece 3 milyon Euro kalan Sicilya’nın 30 Haziran itibarıyla toplamborcu ise 5 milyar 247 milyon Euro seviyesinde. Sicilya Adası'na 2012'de 250 bin Türk turistin gelmesi hedefleniyordu