Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde önceki gün düşen helikopterde şehit düşen 5 askerimiz 5 ilde son yolculuklarına uğurlanıyor.

4 YAŞINDAKİ OĞLU EL SALLAYARAK UĞURLADI
Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde önceki gün düşen helikopterde şehit düşen Manisalı Piyade Uzman Çavuş Muhammet Şahin, son yolculuğuna gözyaşları ve dualarla uğurlanırken, gözüyaşlı annenin cenaze başında anlattıkları herkesi ağlattı.

Hakkari Yüksekova'da yaşanan helikopter kazasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Muhammet Şahin (27)'in cenazesi, Manisa'nın Sarıgöl İlçesine getirilerek devlet hastanesi morguna konuldu. Bu sabah cenazesi alınan şehit uzman çavuş için Siteler Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Manisa Valisi Halil İbralim Daşöz, Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, AK Parti Manisa milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Uğur Aydemir, MHP Milletvekili Erkan Akçay, CHP Milletvekili Hasan Ören, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını Manisa Müftüsü Sinan Cihan kıldırırken, vatandaşlar şehidin cenazesini ellerinde Türk Bayrakları ile karşıladı. Siteler Camii'ndeki cenaze töreninde yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 6 çocuğundan en küçüğünü şehit veren anne Emine Şahin'in konuşması herkesi ağlattı. Oğlunun tabutuna sarılarak öpen gözüyaşlı anne, kendisini teskin etmeye çalışan yetkililere, 'Anlatacağım' dedi. Muhammet'e hamile kaldığında eşinin 'Hanım çoluk çocuğumuz çok, gel bunu aldıralım dediğini anlatan anne, şöyle konuştu: "Hayır, bırak yaşasın dedim. Ben onu besleyeceğim dedim ve Alaşehir Devlet Hastanesi'nden geri döndüm. Aldırmadım, şehit verdim oğlumu, helal olsun' Bu konuşmasıyla cenaze törenine katılanları ağlatan anne zor teselli edildi.

Şehidin 4 yaşındaki oğlu Kazım Erdi Şahin ise olan biteni anlamaya çalıştı. Babasının tabutunu öpen küçük Kazım Erdi Şahin, kortej yürüyüşü sırasında da babasının cenazesinin başından hiç ayrılmadı. Baba Rıfat Şahin ise ayakta durmakta zorlandı.

Yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta duran acılı baba, oğlunun tabutuna sarılarak uzun süre öptü. Cenaze namazının kılınmasının ardından alkışlar ve dualarla camiden çıkarılan şehidin cenazesi, bir süre askeri manganın omuzlarında taşındı. Vatandaşlar sık sık 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Şehidim Hakkını Helal Et Bize' sloganları atarken, yol kenarındaki vatandaşlar da gözyaşlarını tutamadı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı ve şehit uzman çavuşun şehit düştüğü askeri birlik çelenk gönderdi.

Bir süre omuzlarda taşınan şehit uzman çavuş Muhammet Şahin'in naaşı daha sonra cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere doğum yeri Sarıgöl İlçesine bağlı Yeşiltepe köyüne götürüldü. Muhammet Şahin, Yeşiltepe Köy Mezarlığı'nda toprağa verildi.