KOCAELİ"nin Başiskele İlçesi"nde geçen hafta şiddetli lodos nedeniyle şofbenin dumanını içeri vermesi sonucu zehirlenerek hayatanı kaybeden 16 yaşındaki Sümeyye Gündüz"ün ölümünün ardından, bir aile dramı çıktı.

Başiskele İlçesi"nin Yeşiller Mahallesinde geçen hafta Cumartesi günü meydana gelen olayda, banyo yapmaya giren Sümeyye Gündüz, lodos nedeniyle şofbeninin dumanının banyoya dolması sonucu zehirlendi. Annesi Cevriye Gündüz"ün bir süre banyodan çıkmaması üzerine kapıyı açtığında kendinden geçmiş halde bulduğu Sümeyye, kaldırıldığı Gölcük Devlet Hastanesi"nde öldü.

Kızlarının ölüm haberiyle sarsılan Gündüz ailesinin Sümeyye"den önce de 2 çocuklarını daha kaybettiği ve bunun ilk acıları olmadığı ortaya çıktı.

Baba Fikri Gündüz, ilk çocuklarını henüz 2 günlükken, 1983 yılında hemşirenin göbek bağını bağlamasını unutması nedeniyle kaybettiklerini ileri sürdü. Diğer çocukları Samet Gündüz"ü 16 yaşında iken 17 Ağustos Marmara Depreminde akrabalarının evinde misafirlikteyken binanın çökmesi sonucu kaybettiklerini anlattı.


GERİDE 2 ÇOCUKLARI KALDI
Üzerine titredikleri kızları Sümeyye"nin şofbenden zehirlendini, eşi Cevriye"nin telefon etmesiyle öğrendiğini, telaşla eve giderken kaza da yaptığını anlatan Fikri Gündüz, “Komşular, kızımı hastaneye götürdüklerini söylediler. Gölcük Devlet Hastanesi"ne ulaştığımda çocuğumun öldüğünü öğrendim. Şu ana kadar 3 çocuğumu kaybettim. Ben Allah tarafından sınandığımı düşünüyorum. Geride 2 çocuğum var. Allah onları bana bağışlasın. Ancak aileler de tüplü şofben kullanmasın, mecburlar ise çok dikkat etsinler” diye konuştu.