Yapılan bu yenilikle Türkiye"nin en hızlı ve en doğru tahlil sonuçlarının BSK hastanelerinde verilebileceği belirildi. Yeni kurulan laboratuar ile tahlillerin 8 dakika içerisinde sonuçlanacağı belirtildi.

Şevket Sabancı ailesine ait Esas Holding bünyesinde; ülke çapında sağlık hizmetlerini aynı kalitede sunacak hastaneler zincirini ve Türkiye"nin en güçlü sağlık markalarından birini oluşturmak amacıyla kurulan Birleşik Sağlık Kurumları, 500 bin dolarlık yatırımla hastanelerinin laboratuar bölümlerini yeniledi.

Türkiye"de ilk kez kullanılacak, dünyanın en güvenilir laboratuar sistemlerini oluşturan Abbott Medikal Cihazlar grubunun Abbott 4100 model laboratuar sistemleri BSK bünyesindeki BSK Aydın Anka, BSK Eskişehir Anadolu, BSK Kütahya Anadolu, BSK Konya hastanelerinde hizmet verecek. Günümüz laboratuar ihtiyaçlarına uygun olarak en doğru, en hızlı ve en güvenilir sonucu sağlayan cihaz ile maksimum 8 dakikada hastanın tahlil sonuçlarına ulaşmanın mümkün olduğu belirtildi.
Türkiye"de ilk kez BSK hastanelerine kurulan Abbott 4100"ün en önemli özelliği ise hastadan neredeyse bir tüpten az alınan kan örneği ile tüm biyokimya parametrelerinin yani hepatit, tümör belirteçleri, kardiyak testler ile birlikte gebelik takibinde kullanılan tahlillerin yapılabilmesi.

Türkiye genelinde altı hastanesi, iki özel dal merkezi bulunan Birleşik Sağlık Kurumları bünyesindeki hastanelerin laboratuar sistemlerine yapılan bu yatırımla, hata oranını sıfıra indirmeyi, en kısa sürede sonuçları vererek hasta memnuniyetini artırmayı ve çalışanları için çok daha güvenli bir çalışma ortamı oluşturulması hedefleniyor./iha