G.SARAY art arda bombalar patlatıyor transferde. Şimdi de Elano alındı. Aynı G.Saray"ın eski kalecisi Claudio Taffarel gibi Alman kökenli bir ailenin oğlu Brezilyalı futbolcu. İşte Elano"nun avantajları ve dezavantajları:

YANINA 2 BADİGARD GEREK

1 TEKNİK kapasitesi, oyun görüşü mükemmel. Oyunu rahatlıkla yönlendirir. Doğru zamanda doğru pası verir.

2 FRİKİK uzmanıdır. Hagi"den beri eksikliği çekilen adam denilebilir. En azından o varken Sabri"nin topun başına gelmeyeceğini şimdiden söyleyebiliriz. Durmayan toplara da iyi vurur. Hem de sert vurur.

3 PENALTI uzmanıdır. Yine G.Saray"ın son yıllarda çok sık penaltı kaçırdığını hatırlarsak istikrarlı bir penaltıcının anlamını idrak edebiliriz (Örneğin Milan Baros"un Kocaelispor maçında kaçırdığı penaltı).

4 BREZİLYA Milli Takımı"nda oynamanın ağırlığı vardır. 2010 Dünya Kupası öncesinde teknik direktör Dunga"nın ondan vazgeçmemesi için kendi performansını yükseltecektir.

5 ORTA sahanın sağında da oynayabilir. 4-3-3"te ileri üçlünün sağına iyi bir alternatif olabilir. Ama 4-3-3"ün orta üçlüsünün ortasında oynarsa yanına iki tane badigard gerekir.

6 ADI ve kalitesi, taraftarın güvenini arttırır. Yaşanabilecek bir sezon başı sıkıntısında taraftarın sabretmesine katkıda bulunur.

7 İSA"NIN Atletleri grubunun üyesi. Dinine çok bağlı ve gece yaşamında fazla göremeyeceğimiz bir adam. Cassio Lincoln"den farklı olarak bu sayede Alex, Mert Nobre, Bobo gibi oyuncuların başını çektiği İstanbul"daki Brezilyalı futbolcular kolonisinin bir parçası olabilir. Bu da onun uyum sürecini iyice kısaltacaktır.

KULÜBEDEN HİÇ HOŞLANMAZ

1 İNGİLTERE"DE en çok eleştirildiği yönü orta sahada fazla mücadele etmemesi. Hatta bir forumda bir Manchester City taraftarı, “Onun sayesinde Fair-Play kontenjanından UEFA"ya katılmıştık. Orta sahada kimseye ayağını uzatmadığı için bütün sezon sarı kart bile görmedi” diyor. Ülkemizde de Alex, Lincoln gibi oyuncuların uğradığı bir eleştiri bu. Tabii Premier Lig temposu ile Turkcell Süper Lig arasında fark var. Ama yorumcularımıza yine gün doğacak gibi.

2 EN iyi olduğu ve göklere çıkarıldığı Sven Goran Eriksson"un ilk döneminde bile hiçbir maçta 90 dakikayı tamamlayamadı. Fiziği 65-70 dakikadan fazlasına dayanamıyordu.

3 CITY taraftarlarının pek sevmediği bir yönü de milli takımda daha iyi oynaması. Sanki Brezilya Milli Takımı ile daha farklı oynuyor.

4 YEDEK kalmaktan hiç hoşlanmaz. Aslında kim hoşlanır ki? City"deki ikinci sezonu menajer Mark Hughes"la didişerek geçti. Robinho ve Shawn Wright-Phillips"in yedeği olarak oturmak çok koydu. G.Saray"da yedek kalırsa, acaba kalır mı, Rijkaard"la tartışacak mı?

OFANSİF GÜCÜ MÜKEMMEL

BÜTÜN bunların ardından şunu eklemeden geçemeyeceğim. G.Saray"ın ofansif gücü harika. Yetenekli ve iş bitirici bir hücum hattı var. Ama G.Saray"ın UEFA Avrupa Ligi"nde başarı hayâlleri Gökhan Zan, Servet Çetin, Emre Aşık, Emre Güngör ve Semih ile ne kadar gerçekleşir? Cimbom"da sert ve agresif bir savunmacıya ihtiyaç var. O da olursa kaymaklı ekmek kadayıfı olur...

GÖKMEN ÖZDEMİR: Deco"dan çok daha isabetli bir KARAR

SON 10 yılda G.Saray kendisini saha içi performansı için takıma katkı yapacak karakterli bir yabancı arıyordu. Elano Blumer o futbolcu. Deco, G.Saray"a gelse Elano kadar önemli bir yer tutmazdı. Çünkü G.Saray"ın kadrosunda eksik olan yer ofansif yönü güçlü, defansa yardım eden ve etkili duran top kullanan bir futbolcuydu. Elano bunları tamamlayacak. Her transfer içerisinde risk barındırır. Her futbolcunun başarısız olma şansı vardır. Ama Elano"da bu risk sıfıra yakın. G.Saray 4 yıl boyunca her alanda rahatlıkla kullanabileceği, sıkıştığı anlarda kilidi açacak bir isme sahip oldu. Belki şimdi isim olarak değil ama oynadıktan sonra cisim olarak herkesin hayranlık duyacağı bir futbolcu olacak. Son yıllarda yapılmış en başarılı transfer. Transferde emeği geçenleri tebrik etmek lazım.



DARİUS VASELL: İki ayağını kullanan hızlı ve özel bir isim

“G.SARAY, orta saha oyuncusu Elano"yu alarak büyük bir transfer yaptı. İngiltere"de Manchester City"de beraber oynama şansı bulmuştum Elano"yla. Türkiye"ye gelmesinden dolayı çok mutlu oldum, iyi bir arkadaşımdı. G.Saray, Manchester City"nin en iyi oyuncularından birisini aldı. Gerçekten çok iyi bir transfer. Elano, sarı-kırmızılı kulübe büyük katkı yapacak. Brezilyalı futbolcu, çok özel bir isim. Her şeyden önce tanıdığım futbolculara göre çok yetenekli. İki ayağını da çok iyi kullanır. Ayrıca hızlı ve kıvraktır. Orta sahada oynamasına rağmen çok iyi bir golcüdür.”

Haldun Üstünel bile VATAN"ı kıskandı!

VATAN, dün yazarımız Gökmen Özdemir"in patlattığı “Aslan"ın bombası Elano” manşetiyle Türk basınında fark yarattı... G.Saray"ın Manchester City"den, gizli bir operasyonla gerçekleştirdiği Elano transferiyle ilgili özellikle basının lokomotif gazeteleri Hürriyet, Milliyet ve Sabah"ta bu gelişme ile ilgili tek bir satır bile yer almadı...

OYSA VATAN, hem taşra baskısında, hem de şehir nüshasında transferin tüm detaylarına yer verdi.. Sadece gazetemiz okuyucuları “Elano kesin bitti” bilgisine ulaşırken, G.Saray sabaha karşı 3.21"de resmi sitesinden bu önemli transferi duyurdu. Böylece adeta CIA dedektiflerini aratmayan Haldun Üstünel"in son operasyonunu yakalayan tek gazete VATAN oldu.. Kısacası VATAN"ı transfer uzmanı Haldun Üstünel bile kıskandı!...