Kışın hasar gören Ağrı-Patnos Karayolu'nda çok sayıda çukur oluştu. Yetkililerin uzun süredir asfaltlama çalışması yapmamasına sinirlenen ilçe sakinleri, çukurlara çiçek ekerek bozuk yolu protesto etti.
Ağrı-Patnos Karayolu, ağır geçen kış şartları sonrası adeta köstebek yuvasına döndü. Yolda oluşan çukurlar trafikte seyreden araçlar için tehlike saçıyor. Sürücülerin çoğu arabası zarar görmesin diye şerit ihlali yapmak zorunda kalıyor. Sık sık kazaların yaşandığı karayolunda Ağrı ile Patnos ilçesi arasındaki 1 saatlik mesafe 2 saate çıkıyor. Bir grup vatandaş, yolun yapılması için ilginç bir protesto yöntemine başvurdu. Yetkililerin dikkatini çekmek amacıyla çukurlara çiçek ekti. Patnoslular, "Yıllardır aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Ağrı'ya gidene kadar araçlar yolda adeta sek sek oynuyor. Birçok defa ölümlü kazalar meydana geldi. Madem yolu yapmayacaklar, biz de çiçek ekerek, daha iyi bir görünüme kavuşmasını sağlıyoruz.'' diyerek yetkililerden acil çözüm istiyor.

Karayolları Ağrı Şube Şefi Ferit Kamacı ise Ağrı'da elverişsiz hava koşulları nedeniyle asfaltlama çalışmalarına bir ay sonra başlayacaklarını belirtiyor. Bozuk olan yollarda ancak yama çalışmaları yapılabileceğini ifade ediyor.